Внучка на загинала край Своге: Баба не можа да види правнучето си

0

Когато на 25 август 2018 г. стана автобусната катастрофа в Своге, баба ми бе един от 20-те загинали. Чухме се тогава сутринта и тя ми каза, че отива да се забавлява. Това беше последният път, в който си казахме нещо. Аз бях бременна, а тя не можа да види правнучето си. Това разказа в Софийския окръжен съд Анна – един от 29-те частни обвинители по мегаделото за катастрофата в Своге.

Тя и още 28 души поискаха от съда заедно с прокуратурата да поддържат тезата, че шофьорът Григор Григоров и още 5 длъжностни лица, обвинени за некачествен ремонт на пътя, са виновни за катастрофата.

Сутринта адвокатите на шестимата подсъдими поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата заради допуснати грешки в обвинителния акт. Съдия Анелия Игнатова обаче не се съгласи с тях и насрочи процеса за 18 май. Тогава делото тръгва по същество, а днес бе гледано само разпоредителното заседание.

Освен шофьорът Григоров подсъдими са изпълнителният директор на „Трейс“ София Бисер Иванов, техническият ръководител на ремонта Иван Иванов, началникът на асфалтовата база в Костинброд Светослав Трифонов, строителният инженер от фирмата за надзор Михаела Томова и на Стела Попниколова – шефка на дирекция в АПИ.

Прегледана: 52131

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече