Латинка Петрова оцелява с 300 лева на месец

0

Комедийната актриса Латинка Петрова взема една от най-ниските пенсии в артгилдията. 77-годишната звезда получавала едва 300 лева за своите над 300 роли в кариерата, ожали се самата тя. До момента Лоти, както я наричат близките ѝ, не е била предлагана за пенсия за заслуги в размер на 700 лева, която артистката не би отказала в никакъв случай.

Добавките от 50 лева ѝ се отразявали добре през последните месеци. И преди това Латинка с радост вземала всички надбавки за Коледа и Великден, които, макар и скромни, пак били помощ за нея. Преди време пенсията на Петрова бе още по-ниска – едва 140 лева, но покрай преизчисляванията набъбнала до 3 стотака. В същото време обаче всичко поскъпнало – и сметките, и храната, и лекарствата. Така или иначе парите не ѝ стигали и разчитала на дъщеря си Линда, която е журналистка, както и на сина си Мартин – ядрен физик, доктор на науките.

Латинка отдавна е забравена от продуцентите на предавания и сериали. Хонорари вече няма. Последното ѝ участие бе в „Денсинг старс“, където изуми публиката с пластичност и шпагати въпреки възрастта си. Тогава актрисата взе добри пари от шоуто, но ги използва, за да погаси сметките, които бе натрупала към „Топлофикация“. Години наред вече никой не ѝ се обаждал нито за реклами, нито за музикални клипове, които също ѝ носеха допълнителни средства.

Прегледана: 53636

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече