Смяната на пола спасила живота на Елиът Пейдж

0

Канадският актьор Елиът Пейдж (бившата актриса Елън Пейдж), който в края на 2020 г. се обяви за трансджендър мъж и отстрани по хирургически път женските си гърди, нарече процеса по смяна на пола „животоспасяващ“ в интервю пред Опра Уинфри, публикувано в платформата Apple TV+.

По време на разговора Пейдж се просълзява, когато Опра го пита какво му е донесло най-голяма радост в живота. Той разказва, че се чувства много по-щастлив след операцията за отстраняване на гърдите и нарича трансджендърния си преход си „освобождаващо преживяване“, което му дава нова енергия. „Искам хората да знаят, че това не само промени и спаси живота ми. Аз вярвам, че би спасило живота на много други хора“, казва актьорът.

Пейдж описва страданията, с които се е сблъсквал, когато е бил принуден да посещава филмови премиери облечен в рокли, тъй като усещал дискомфорта на мъж, затворен в женско тяло. Той признава, че след операцията по отстраняване на гърдите, на която се подложи през март тази година, най-после успял да познае себе си, оглеждайки се в огледалото, и да се почувства удобно в собствената си кожа.  

Елън Пейдж смени името си на Елиът Пейдж миналия 1 декември в Туитър и призова да употребяват по отношение на него местоименията „той“ или „те“. Пейдж стана първият трансджендър мъж, увековечен на корицата на престижното списание Ti me. Като жена актрисата Елън Пейдж бе номинирана за награда „Оскар“ за ролята си във филма „Джуно“, където е тийнейджърка, принудена да се справя с нежелана бременност…

Прегледана: 54878

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече