Бабата на 13-годишната Марина й счупила няколко ребра, след това я удушила

0

Бабата на болното от ДЦП момиченце е агресивна и обвинена за убийството му. 60-годишната Василка Костова е оставена за 72 часа в ареста. След аутопсията станало ясно, че 13-годишната Марина е пребита жестоко, имала счупени ребра, но причината за смъртта ѝ е удушаване, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на разследващи.

Василка не признавала вината си, обяснявала, че правила масаж на болното дсете, като изтъкнала това като причина за счупванията.

Почти бездиханното тяло на малката Марина било открито от нейни близки, които извикали линейка и полиция. Малко по-късно обаче болното от детска церебрална парализа дете издъхнало. Във вторник през нощта бяха арестувани вуйчото и баба ѝ Василка, но мъжът беше освободен вчера, тъй като нямал никакво касателство към престъплението.

В хода на разследването станало ясно, че почти всички от фамилията на момиченцето го тормозили, пребивали, унижавали заради заболяването. Нейни близки споделили пред разследващи, че Марина говорила само с брат си, който обаче също оказвал насилие върху нея.

„Това е нещо страшно, такова насилие, такива издевателства не бяхме виждали отдавна. Детето е било почти неподвижно заради ДЦП, а те са го биели“, коментират криминалисти.

Патоанатомите направили аутопсия на убитото дете и открили, че има няколко счупени ребра вследствие на побой, но причина за смъртта е удушаване. Освен това станало ясно, че то има стари счупвания и сраствания, за които се предполага, че са от зловещи издевателства.

Бабата Василка не признава вината си. Тя работи в чистотата, разказват нейни съседи във „Факултета“. Тя е баба по майчина линия на издъхналото дете. Майката и бащата били разделени, като мъжът не се интересувал въобще от дъщеря си. Очаква се в края на седмицата съдът да гледа мярката за неотклонение на Василка Костова.

Прегледана: 54515

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече