Топлофикация погва голямата актриса Гинка Станчева

0

Две зими голямата актриса Гинка Станчева не била плащала задълженията си към „Топлофикация“. Звездата от „Любимец 13“ е с ниска пенсия и не можела да отдели толкова голяма сума наведнъж, за да погаси натрупаните за две години сметки.

„Пенсията ми е малка, няма да ви казвам колко и какво. Още не съм си платила от миналата година парното. Макар че аз пускам само един радиатор, и то много икономично. А то почти си е едно нищо. Една приятелка ме пита: защо не си го пуснеш на три, да видиш как ще се затопли стаята. Да го пусна, ама после кой ще ми го плати? Чета за велики артисти, които накрая са умрели в мизерия. Дано не стигна дотам“, споделя Станчева.
Тя живее самотно в жилището си в София, защото дъщеря ѝХермелина и любимият ѝ внук Андрей-Константин, когото тя отгледа до 8-годишна възраст, са в Италия. 

Навремето Гинка била като негова втора майка, защото щерка ѝ трябвало спешно да се върне на работа, за да не си изгуби позицията. И аз останах да се грижа за него. Бях повече вкъщи. До 7-8 години изцяло го възпитавах аз. И стана едно великолепно момче. Нито пие, нито пуши, вече е на 17 години, да ни е жив и здрав“, горда е кинолегендата със своя наследник, когото чува редовно по телефона, но вижда на живо само няколко пъти в годината.

Сега основната тревога на Гинка била „Топлофикация“ да не започне да си търси парите по съдебен път, преди да е успяла да спести, за да ги плати сама. Вече няколко нейни колеги бяха жестоко опарени от дружеството. Пръв пропищя Антон Радичев, който се изправи срещу парното в съда, след като му бе заведено дело за неплатени задължения в апартамент, в който никой не живеел и отопление не било пускано години наред. Комикът бе осъден на първа инстанция, но си нае веднага адвокат, за да обжалва присъдата и начислените му сметки. Делото му все още е в развитие. Наскоро пък колегата му Славчо Пеев успя да пребори топлото и ги осъди по надлежния ред. Сагата на народния любимец започнала през 2015 г., когато сметките му били запорирани заради неизплатени задължения за парно и топла вода на стойност 4000 лева. Той разбрал това, когато отишъл да тегли пари.

Развръзката обаче е добра. Съдът отсъдил в негова полза, а дължимите суми му били опростени.
С 4 хиляди лева обаче изгоря Йорданка Христова. Естрадната прима в продължение на 3 години не получавала сметки за необитаем малък апартамент, но през това време дружеството ѝ начислявало дължимите суми. Първоначалното ѝ задължение било в размер на 500 лева. Но сумата набъбнала заради разходите за съдия-изпълнител и лихви. Разгневената изпълнителка решила да се обърне директно към началника на дружеството. Тя представила и доказателство – бележка от домоуправителя на кооперацията, че жилището е необитаемо от години.

След поредица от разправии Йорданка Христова все пак успяла да си издейства малък компромис. От дружеството склонили да ѝ опростят лихвите. „Платих „скромните“ 4 хиляди лева. Много е тъжно това, което се случва. Ограбват ни дори държавни и общински фирми“, сподели преди време естрадната легенда.

Прегледана: 58309

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече