Съпругът на простреляната в метрото: Максим дълго я е преследвал и тормозил

0

Съпругът на простреляната в метрото жена разказа пред Нова, че 56-годишната Стойна, простреляна в метрото, е тормозена от нападателя си дълго и настойчива, който бил обсебен от желанието да имат интимни отношения.

В момента ранената се бори за живота си в болница „Св. Анна”. Тя е с 4 огнестрелни рани.

Богомил Павлов твърди, че с жена му били в прекрасни отношения. От дъщеря им научил, че нападателят й я преследва и настоява двамата да изоставят семействата си и да заживеят заедно.

Съпругът на 56-годишната Стойна разговарял с нея за последно в сряда следобед, минути преди трагедията в метрото.

„Обядваме, взимаме куфарчето, качвам я на колата и я стоварвам на спирката на метрото. Тя тръгна, а приказката беше да ми се обади от Виена като пристигне”, разказва Богомил Павлов.

Във фаталния ден, жената тръгнала на път към австрийската столица по работа – от години се грижи за възрастни хора там.

„Сестра ми ми се обади, че чула нещо, че е станало и аз започнах да навързвам нещата. Има някакви съвпадения, които за мен са непонятни”, добави съпругът на Стойна.

Оказва се, че жената и преди е имала проблеми с нападателя си:

„По приказката на дъщеря ми, той няколко пъти й е предлагал да се съберат, няколко пъти. И той е бил семеен. Предлагал й е, тя го отблъсквала до последно. Връщам лентата назад, но никога не е имало нещо, за да се усъмня”, казва още Богомил. А сега надеждата му е, че Стойна ще се оправи.

От тялото на жената са извадени два куршума, след като екип от хирурзи извършва две спешни операции. От полицията и прокуратурата вече са казали за трагедията и на съпругата на нападателя Максим Петров.

Съпругата на самоубилия се мъж е в тежко здравословно състояние след стрелбата. А органите на реда продължават да разследват отношенията между Максим и Стойна. Засега предположенията са, че и той е работил за кратко във Виена като болногледач и там са се запознали.

Прегледана: 57378

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече