Петър Вучков оцеля след поредна операция

0

На поредна операция се е подложил доайенът на БНТ Петър Вучков. Водещият на обичаното от поколения предаване „Минута е много“ претърпял интервенция на щитовидната жлеза, която отлагал от дълго време.
„Мислех, че нещо не съм добре със стомаха, а то се оказа щитовидна жлеза. И сега не мога още да говоря, надявам се да се възстановя по-бързо. Разбира се, че ме е страх от коронавируса и смятам да се ваксинирам, но първо да се възстановя“, споделя легендарният водещ, завършил в един от първите випуски на театралната академия.
82-годишният Вучков вече е забравил бройката на операциите, които в последните няколко години преживя. Малко преди последния си рожден ден той легна под ножа заради зрението си, тъй като едва не ослепял завинаги.
Водещият нямал надежда да се оправи, докато синът му не осъществил контакт с един от най-известните френски специалисти в областта. След като съобщил на баща си, телевизионерът хем се зарадвал, че има спасение, хем се натъжил, че операцията струвала ужасно много и не можел да си я позволи.

Тогава момчето му му съобщило, че е запазил час за консултация и е купил самолетни билети както за него, така и за вярната му спътница в живота – Вихра. Проблемите му със зрението обаче не са единствената беля. Преди няколко години пенсионираният Вучков претърпя и тежка операция на сърцето, при която му бяха поставени 4 байпаса, които да го държат в кондиция. Тогава Вучков изкарал цяла седмица в клиниката, а неговата Вихра била неотлъчно до него. „Беше при мен в стаята като съпруга, санитарка, каквото щете. Това за мен е нормално семейство. Всичките тези изроди, които си бият жените, това е съвсем друга работа. Ние такива не познаваме. Неприятните неща са само независимите от нас – това са болестите, нищо друго“, казва тв легендата за любимата си жена, с която нямат брак, но се обичат безкрайно.

Тя е негова трета официална половинка. Първата му съпруга е Цветана Манева, като бракът с нея е доста краткотраен. Втората му съпруга си отива след заболяване и Вучков остава сам с двамата си синове. После среща Вихра, която също има син. Трите момчета израстват заедно и си подават ръка при нужда. „Не мога да се оплача от живота, имах всичко, за което съм си мечтал“, с днешна дата споделя Петър Вучков. Сега най-голямата им разтуха с Вихра било гледането на телевизия. Следели всички нови предавания и тв ветеранът одобрявал младите попълнения.

Прегледана: 56552

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече