Обвиняват 7 души в убийството на Марадона, делото започва на 31 май

0

Седем души ще бъдат изправени пред съда в Буенос Айрес по обвинение в убийството на великия аржентински и световен футболен идол Диего Марадона.

Това съобщи най-голямата медия в страната – вестник „Кларин“, позовавайки се на източник от семейството на покойника.

Диего си отиде от света на 60 години през ноември 2020-а, като пряката причина за смъртта му бе спирането на сърдечната му дейност, както и отказ от функциониране на други органи.

Но след разследване, продължило месеци, обвинението е готово да доказва, че екипът, който се е грижил за здравословното състояние на Марадона, го е оставил да умре.  Прокуратурата ще трябва да определи дали това е станало от некомпетентност или съвсем съзнателно и умишлено. Обвинението твърди второто.

Делото започва с първо заседание на съда на 31 май, а почти всички търсени свидетелски показания вече са събрани и записани. 

Медицинският доклад заключава, че съвсем ясни признаци за влошено състояние и заплаха за живота на Диего са пренебрегнати в седмицата, преди да настъпи смъртта.

Според заключението, Марадона е „започнал да умира“ 12 часа преди да настъпи смъртта, но в ъпреки това не му е оказана никаква помощ, не е извикан екип от специалисти, не е преместен в болница и т.н. мерки, които са били наложителни.

Седемте обвиняеми са 7 души са хирургът Леополдо Луке, извършил операция на хематом в мозъка на Диего седмици преди смъртта му, психотерапевтът Аугустина Косачов, две мединицски сестри, живяли в къщата на Диего в последните му месеци, координаторът на екипа, още едно неназовано досега медицинско лице и агентът на легендата – Матиас Морла.

За него се предполага, че е възможният организатор на „оставянето на Марадона да умре“. Той е имал почти пълен достъп до сметки и договори на Диего, като се подозира, че е имал най-голяма изгода него да го няма. Тоест – има най-силен мотив…

Прегледана: 56539

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече