Съдебна драма: Анджелина Джоли иска отвод на съдия, не познавал законите

0

Анджелина Джоли атакува съдия, който разглежда попечителството над децата в бракоразводното ѝ дело с актьора Брад Пит. Проблемът е в отказа на магистрата да разреши на децата да дадат показания, съобщи Асошиейтед прес.

Актрисата, която поиска съдия Джон Удъркърк да бъде отзован от бракоразводно дело, заявява в молба до съда, че съдията е отказал да чуе показания и доказателства, които според нея имат отношение към безопасността и благосъстоянието на децата. В молбата не се посочва какви са въпросните показания и доказателства.
„Съдия Удъркърк отказва на госпожица Джоли справедлив процес, като неправомерно изключва нейни доказателства, отнасящи се до здравето, безопасността и благосъстоянието на децата, доказателства, ключови за нейния иск“, се посочва в документите, внесени във втори апелативен районен съд в Калифорния.

Актрисата твърди също, че съдията е пренебрегнал предписанията в калифорнийските закони, че е вредно попечителство на деца да се дава на човек, упражнявал домашно насилие. В иска липсват подробности и за това твърдение, но през март адвокатите ѝ внесоха други документи, които съдържат информация във връзка с това нейно твърдение.

Анджелина Джоли поиска развод с Брад Пит през 2016 г. след двегодишен брак, дни след остър конфликт, възникнал помежду им по време на полет на семейството и децата им от Франция до САЩ.

Актьорът беше обвинен, че е упражнил насилие спрямо 15-годишния им тогава син, но разследване на ФБР и службата за закрила на детето приключи, без да бъде отправено обвинение. Адвокат на Анджелина Джоли тогава обяви, че тя иска развод в името на „здравето на семейството“.

Брад Пит поиска съвместно попечителство, а актрисата настоя тя да е основен попечител на децата им, което означава, че те ще живеят основно с нея. 

Три от децата на звездната двойка са тийнейджъри – Пакс, 17 г, Захара, 16 г. и Шайло, 14 г. Близнаците Вивиен и Нокс са на 12 г. Най-голямото им дете, Мадокс, вече е на 19 г. и при него не става дума за попечителство.

В отговор на иска на Анджелина Джоли за отзоваване на съдията, адвокатите на Брад Пит заявиха, че „Удъркърк извърши разширено проучване през последните шест месеца, по задълбочен и справедлив начин и достигна до решението си, след като чу мнението на експерти и свидетели“.

Джон Удъркърк бе избран от Джоли и Пит, за да гарантира правото им на личен живот, но актрисата впоследствие обвини съдията в неподходящи бизнес отношения с един от адвокатите на актьора. Тя заяви в молбата, внесена в понеделник, че ако решението на съдията за попечителството стане окончателно, тя ще обжалва.

Прегледана: 60159

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече