Изоставената съпруга на Ангел Найденов още не може да преживее измяната му с Мая Манолова

0

Десет години след намесата на Мая Манолова в живота на скромната и отдадена лекарка Нина Найденова тя все още не може да се отърси от преживяното. Първата съпруга на Ангел Найденов, която той изоставя заради връзката си с бившата омбудсманка, отново намекна, че не е успяла да преодолее напълно болезнената им раздяла.
Преди дни д-р Найденова сподели снимка от младежките си години и разгара на тяхната любов с Ангел. Кадърът е заснет на танкер „Осъм“, управляван от младия тогава помощник-капитан Найденов. „Чувствам се носталгично“, написа лекарката от Димитровград към архивния кадър.

Любовта им с бившия ѝ съпруг е като на Ромео и Жулиета и буди умиление у всички техни познати в продължение на цели 38 години. Съдбите им се преплитат като гимназисти. Разбират, че са един за друг, още докато стояли на един чин. Оженили се само на 20 и им се родила дъщеря Деси. Д-р Найденова следва съпруга си неотлъчно и е негова подкрепа във всяко едно начинание, включително и в политиката.

След сватбата на щерка им обаче идва най-трудният момент за красивата лекарка – разводът заради появата на Манолова в живота на бившия военен министър. „Бях съкрушена! Почувствах се огорчена и наранена. Човек по-долу от дъното не може да стигне. Вярно е, че го преживях изключително тежко“, признава след раздялата с любимия си мъж д-р Найденова през 2011 г. Години наред обаче тя не успява да се отърси от горчилката и намира отдушник в социалните мрежи, където понякога се връща към спомените и споделя трогателни слова. Преди 4 години тя пак направи емоционално откровение, публикувайки снимка от първите демократични избори през 1991 г., когато Найденов се кандидатира за кмет на Димитровград. Под нея докторката пише: „Тази снимка е потвърждение, че винаги съм била до съпруга си и съм го подкрепяла в политическата му кариера. Това го казвам на онези, които написаха мръсна поръчкова статия в навечерието на развода ни, за да обезличат присъствието ми в живота на този мъж. Ей, хораааа, аз посветих 38 години на него! Това не е ФЛИРТ, а ПОСВЕЩЕНИЕ НА ЖИВОТ!“.

Голямата утеха на д-р Нина Найденова са нейните внучета Адриан и Кристиан. Известно време те живееха в Германия, тъй като майка им Деси работеше в българското посолство в Берлин. Сега обаче по-често гостуват на своята любима баба, която се старае да ги изненадва с вкусни домашни гозби. Малчуганите обичали да ѝ помагат в кухнята, особено в приготвянето на сладкиши. Лекарката продължава да практикува професията си в Димитровград, където е изключително уважавана от своите пациенти. „Най-добрата докторка“, „Невероятен човек и професионалист“ са само част от ласкателствата, които ежедневно бившата жена на Ангел Найденов получава от благодарни хора в социалните мрежи.

Прегледана: 64042

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече