Певицата Верка Сидерова няма пари за олио, от 15 години не е пускала парно

0

Голямата народна певица Верка Сидерова навърши 95 години в нищета. Добруджанският славей и жива легенда на фолклора едва крета с пенсия от 300 лева.

Изпълнителката на „Лале ли си, зюмбюл ли си“, която е прославяла България на някои от най-престижните световни сцени като зала „Чайковски“ в Москва и „Роял Албърт Хол“ в Лондон, живее трудно и приема с неудобство помощта на хората, които не пропускат да ѝ носят хранителни продукти от първа необходимост, защото повечето от тях не можела да си позволи да си купи сама.
 

„Наистина ми е неудобно от хората, които идват при мен и ми носят я брашно, я олио, някакви плодове. Но това е…“, споделя фолклорната легенда. Тя признава, че не е пускала парно в апартамента си от вече 15 години, защото се страхувала от сметките. За капак неотдавна Верка претърпяла инцидент, паднала в дома си и счупила единия си крак. Наложило се да прекара известно време в инвалидна количка, защото на нейната възраст счупеното зараства много по-бавно.
 

Другата голяма болка на фолклорната звезда е самотата. Тя от дълги години е разведена със своя бивш мъж Цоньо Димитров – летец в бившата авиобаза в Балчик, от когото има син Димитър. Верка не обича да говори за съпруга си и нарича съвместния им живот „черни страници“. Синът им е наследил нейния талант, но бързо се отказал от музиката. Гласът на Сидерова обаче се предал по наследство и към нейната правнучка Яна, която може и да я надмине.
 

95-годишната певица не крие, че понякога ѝ минавали черни мисли през главата. Не се страхувала от края на земния си път. Имала едно желание – когато „замлъкнела“ завинаги, да я върнат в любимата ѝ Добруджа и да ѝ сложат едно пиленце с отворена човка, за да ѝ пее.

Прегледана: 63969

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече