Синът на Катя Лерца мина между капките за нечовешко престъпление

0

Синът на Катя Лерца – Костадин и приятелите му, които похитиха мъж и го пребиха на хижа „Здравец“ получиха присъди.

Срещу четиримата са подигнати по две обвинения – за отвличане на техен познат и за грабеж на същия, от който през нощта на 19 септември 2020 г. са взели, чрез сила и заплашване, мобилен телефон, 20 лева и дебитна карта. Откарали пострадалия на хижа „Здравец“, нанесли му побой, съблекли го чисто гол и издевателствали над него.

Вчера Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов и синът на Лерца Костадин Костадинов сключиха споразумение с прокуратурата, пише TrafficNews.

Арбалиев,  Харизанов, Смиленов и Костадинов бяха арестувани след отвличане и гавра с 44-годишен мъж. Гнусната история се е разигра в средата на септември.

От разследването става ясно, че Костадин и приятелите му,  ударили по няколко питиета и отишли да видят кога длъжникът ще си върне борчовете. Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, близо до ЖП линията в район „Тракия“. 

След бутилка водка страстите се разпалили и Костадин започнал да упорства гостът да върне дълга си. Мъжът обещал в понеделник да възстанови част от сумата и също така да каже в коя заложна къща е оставил моторната резачка. 

Това обаче не задоволило компанията, защото четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа „Здравец“. Там го набили, съблекли му дрехите, заплашвали го, а един от похитителите дори уринирал върху него. 

След сключване на споразумението синът на Лерца – Костадин, бе наказан с 2 години и 6 месеца условно с 4,6 години изпитателен срок. Подобна присъда получи и Илиян Смиленов. Йордан Арбалиев получи 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Единствено Стефан Харизанов ще изтърпи наказанието си ефективно. Той отива в затвора за 3 години, при първоначален общ режим.

Прегледана: 62883

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече