Легендарната говорителка на БНТ Мария Тролева пипнала рак, след като я изгонили от БНТ

0

Легендарната говорителка на БНТ Мария Тролева и първият ѝ съпруг Александър Мутафчиев отново са заедно, но на небето. За покойния мъж на Тролева, който бе талантлив оператор в националната телевизия, а след напускането си оттам се скри от публичността, страдат негови приятели.
Сред тях е и агент Иван Тенев, който не пропуска да публикува в социалните мрежи, че Сашо му липсва тук, на земята.

В последните години от живота на Мария двамата с Александър бяха разведени, но той остава голямата ѝ любов и баща на нейната единствена дъщеря Косара.
Тази есен ще се навършат цели 29 години от кончината на обичаната говорителка. Тв легендата умира твърде млада, покосена от рак на гърдата. Разболява се от коварната диагноза след прокуждането ѝ от БНТ. „Като ни уволняваха, се надявахме, че профсъюзите ще ни защитят. Наивитет! – разказва нейната колежка Мария Янакиева. – Ходехме на разни сбирки и си спомням, че по това време Мария беше със страшни болки – вече ѝ бяха отрязали гърдата… Всеки ден се чувахме по телефона. Една вечер говорихме и тя вика: „Марийче, утре с тебе ще се видим и отиваме по магазините!“. На сутринта се чухме. След това на нея ѝ става лошо. И така – през нощта беше починала. Не можахме да се видим…“, спомня си Янакиева, с която стават близки приятелки по време на стажа си в националната телевизия.

Да не бъде забравена Мария се грижи нейната дъщеря Косара. Тя уверено крачи по нейните стъпки. В момента е тв водеща в специализирана агротелевизия, а хобито ѝ е свързано с градинарство и отглеждане на пчели. Преди това пък е била новинарка в Нова телевизия. В първите години на кариерата си се представя с фамилията на своята майка, но сега е по-позната сред колегите си като Мутафчиева.
Мария Тролева не успява да се порадва на своята внучка, която дъщеря ѝ кръщава на себе си – Косара. Тя е стюардеса, но хобито ѝ е свързано с изкуството. Преди няколко месеца внучката на новинарката представи в столична галерия и първата си самостоятелна изложба с авторски картини, която бе с благотворителна насоченост.

Прегледана: 62517

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече