Легендата на българската естрада Христо Кидиков живее в мизерия, моли за помощи

0

Легендата на българската естрада Христо Кидиков така и не получи подкрепа от държавата и не успя да вземе наградна премия от 350 или 500 лева, каквито десетки негови колеги ще прибират в продължение на три години.
Кидиков признава, че финансовото му положение е зле и трудно се справя. Въпреки това не се отказал да търси помощи и сега наново кандидатствал за парична подкрепа. Oткaктo e нacтъпилa пaндeмиятa, певецът нямaл пoчти никaкви учacтия. Cлeдoвaтeлнo нямaл и дoхoди. „Кaндидaтcтвaх и зa пoмoщ oт cъюзa нa музикaнтитe. Вeчe нaд пoлoвин гoдинa чaкaм дa пoлучa 4000 лeвa. Нo eдвa ли и тoвa щe ce cлучи. Труднo ce издържaм caмo c пeнcия. Тя нe e и виcoкa. Мнoгo e злe пoлoжeниeтo. Нo нe ce oплaквaм. Вaжнoтo e дa cъм здрaв“, cпoдeля oщe той. Плашел се обаче от мисълта, че можело никога да не доживее заветната финансова компенсация.

Кидиков е пенсионер от вече 10 години. Първоначалната му пенсия била 169 лева, а когато получил решението, изпаднал в шок и удивление. Оказало се, че съвсем не бил най-зле в цялата гилдия. Колегата му Мустафа Чаушев пък се пенсионирал с едва 135 лева. „Песимист съм. Както казват в Русия – има човек, има проблем, няма човек – няма проблем. Може би чакат да си отида…“, казва с разочарование певецът. В края на тази година той е планирал да направи своя бенефис и да слезе окончателно от голямата сцена. Концертът би трябвало да се състои в НДК, но ако ситуацията с Ковид-19 отново се измени, Христо вероятно щял да отмени събитието и да го реализира чак догодина.

От дълго време насам изпълнителят и жена му живеят в изолация в Еленския Балкан, където имат вила. Къщата е наследствена на съпругата на Кидика, но била в окаяно състояние и те я реновирали сами. Снежана е третата любов на певеца. Преди това той има два развода. С първата си съпруга живеят само 2 години заедно и се разделят с мир, но втората – Лидия, която е и майка на двамата му синове, дълго време води война с него. На добра воля Кидиков ѝ оставя огромния си апартамент в Пловдив. Впоследствие обаче синовете му се настроили срещу него и в продължение на години не искали да разговарят с баща си по никакъв повод.

Прегледана: 61530

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече