Джон Макафи e открит мъртъв в затвора, оставил е съобщение в Туитър

0

Създателят на една от основните антивирусни програми McAfee Джон Дейвид Макафи бе открит мъртъв в килията си в затвор в Барселона, където се намираше от октомври миналата година. Смъртта е настъпила в деня , в който Върховният съд на Испания разреши екстрадицията му в Съединените щати.

Причината за смъртта все още се разследва, въпреки че според медиците, опитали се да го реанимират, става въпрос за самоубийство.

75-годишният Макафи е трябвало да бъде екстрадиран в Съединените щати, където срещу него са повдигнати обвинения за укриване на данъци, както и на недвижимо имущество, превозни средства и яхта, които са били записани на друго име.

Той влезе в затвора на 4 октомври 2020 година, след като ден по-рано бе задържан от Интерпол на летище Ел Прат в Барселона при опит да излети за Истанбул с британски паспорт. Ако беше съден в Щатите, Макафи можеше да получи до 5 години затвор. Неговата позиция бе, че е плащал милиони долари данъци, но е жертва на политическо преследване за това, че осъжда корупцията в данъчната агенция.

В криптирано съобщение в Туитър, изпратено на 15 октомври 2020 г., Макафи отбелязва, че няма намерение да се самоубива. Той заявява, че е доволен от всичко и има приятели. Макафи отбелязва още, че ако съдбата на американския финансист Джефри Епщайн, който почина в американски затвор, го сполети, това няма да е „по негова вина“.

Прегледана: 59850

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече