Слон уби 16 души в Индия

0

Разбеснял се слон е убил най-малко 16 селяни през последните два месеца в Централна Индия, след като вероятно е бил изгонен от стадото си „за лошо поведение“, заяви представител на дивата природа в четвъртък.

Мъжкият екземпляр, който е на 15 или 16 години, се развихрил в племенния район Сантал Паргана в щата Джаркханд още откакто е бил отделен от стадото от 22 слона. „Вероятно се е разгорещил и е бил изгонен поради лошото си поведение или сексуално съперничество с други мъжки,“ каза пред АФП Сатиш Чандра Рай, регионален горски служител.

„Проучваме поведението му и екип от 20 служители непрекъснато се опитва да го проследи, защото нашият приоритет е да защитим животното.“

Слонът, който сега се стреми да се събере със стадото, е успял да надхитри длъжностни лица със своята скорост на придвижване и непредсказуемост.

Рай каза, че слонът убива само хора, които случайно са му се изпречили на пътя, прекалено са се приближили или които са се опитали да го провокират и да снимат.

„Той не е влизал в къщи или умишлено да напада хора“, каза Рай. „Искаме да видим дали е приет обратно в стадото. Ако не е, ще се докаже, че е лошо момче.“

Индия има около 30 000 диви азиатски слона – близо 60 процента от общото диво население от тези гиганти. През последните години има нарастващи инциденти със слонове, убити от местните жители – и обратно – доколкото хората посягат все повече на горските райони.

Прегледана: 60040

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече