Жената до майор Терзиев: Кой беше този „болен мозък“, който направи учение без подготовка

0

Жената до майор Валентин Терзиев Димитрина Попова, който загина със самолета МиГ-29 при военно учение в Черно море, написа поредна публикация във Фейсбук.

„Последните 13 секунди на пилота всъщност нямат никакво значение, министър Панайотов. Вече няма значение и височината на пускане на мишената, височината на елиминиране на целта, както и нарушените мерки за безопасност (и това е ясно). Нещата са много по-мащабни, далеч по-опасни и засягат доста по-високи етажи от командването“, написа тя.

„Кой допусна пилотите ни до участие в това учение с по 1 стрелба годишно (почти сигурно е, че същата подготовка имат и останалите военни формирования). И още по-далеч: Кой беше този „болен мозък“, който реши да провежда такова мащабно, съвместно учение само на база изготвени документи, без да си подготви подчинените и каква беше крайната цел, че при този смъртен случай не ни става ясно?“, пита Димитрина Попова.

„И защо два дни преди Шабла-2021 се „тупаме по гърдите“, а два дни след инцидента се скатаваме в „миши дупки“ и се крием зад разследването? Защо няма нито един от организаторите да излезе с чест и да даде отговори? А оставят Вас, министър Панайотов да говорите пред обществото празни приказки, на които никой не вярва. Безумие, след безумие! До кога?“, заключи тя.

Прегледана: 61082

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече