Бившият съпруг на Юлия не вярва да е убита за 20 лева

0

Прокуратурата отказва да ми даде информация дали има задържан за трагедията край Созопол. Дъщеря ми ме пита често има ли наказан за убийството на Юлия Ангелова и не знам какво да й отговоря. Това сподели пред Нова телевизия бившият съпруг на сгазената жена Цветелин Цеков.

„На 26 юли миналата година ми се обади брат й много рано и ми каза, че Юлия е починала. Обадили са му се от Созопол и са го информирани, че е прегазена от автомобил“, споделя той.

„Имаше проблеми с плащането на застраховка. От банката искаха от детето да плаща заем, тъй като не признаваха застрахователната полица“, припомня водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев.

„След намесата на медиите застрахователите изплатиха сумите. Всичко е погасено и няма проблема с кредита, който трябваше тогава да се изплати“, обясни Цеков.

„Юлия е била в заведение с компанията. Взема си такси от центъра на Созопол. В последствие слиза заради сметка от 20 лева. Това не го вярвам. Била се скарала с шофьора на таксито и поискала да слезе. Тръгнала е пеша“, добави той.

„Това е прав участък, дълъг около 1 километър. Шофьорът на първия автомобил, който я е блъснал, е избягал, а на втория се обажда на тел. 112. Мъжът твърди, че колата му била третата от колона. Първите два автомобила я заобиколили, но той я е видял късно и не е можел да направи нищо. Знам само, че човекът е от София и нищо повече“, споделя бившият съпруг на Юлия.

Разследващият репортер Вероника Димитрова пък уточни, че Цеков я е потърсил, тъй като не получава никаква информация от прокуратурата и от полицията.

„В чл. 75, ал. 1 от НПК е записано, че пострадалото лице може да участва дори в досъдебното производство. При всичките ми опити да се свържа с ОД на МВР – Бургас, с Окръжна прокуратура и Апелативна прокуратура получавам само откази и нямам абсолютно никаква информация“, заяви Цветелин Цеков.

„През миналата година бях разпитан първо в полицията в Созопол като свидетел, а в последствие в сградата на столичната дирекция бях повикан като пострадало лице. Всеки мой опит да намеря информация за досъдебното производство и за това дали има задържан е безуспешен“, добавя той.

„Прокуратурата отказва да дава информация. Адвокатът ми казва, че не може да се направи нищо“, поясни бившият мъж на убитата Юлия.

„Дъщеря ми през май месец навърши 10 години. Тя продължава да ме пита дали има задържан за убийството на майка й. Не мога да й отговоря“, споделя той.

„Стоим в неведение. Вече почти година мина и няма развитие“, жалва се мъжът.

„Таксиметровият шофьор си променяше показанията. Това, което знам за него, е само от статиите, които съм чел“, каза още той.

Прегледана: 61090

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече