Рак погубил майката на Райна

0

На 65-годишна възраст почина известната санданчанка Боянка Терзийска, майка на популярната фолк певица Райна. „Бояна бе изключително добра, човечна и почтена жена, на която можеш да разчиташ винаги”, казва продавачката на вестници Зорка Паскова, при която майката на Райна редовно се отбивала да си купи вестник.

Боянка Терзийска е една от първите търговки в Сандански, имаше магазин на центъра на града. Тя и съпругът ѝ Кирил продаваха мъжки и дамски дрехи, но след като Райна тръгна да покорява поп фолк сцената, те оставиха бизнеса и заминаха за столицата, за да са по-близо до дъщеря си. Вчера следобед Боянка бе погребана в гробищния парк в Сандански, предава struma.bg.

Сандански се прости с майката на Райна

По последния ѝ земен път я изпрати Райна, която плачеше неутешимо. В траурната процесия бяха и братът на певицата Огнян, както и баща ѝ Кирил.

Боянка Терзийска е починала от онкологично заболяване. Любимата ѝ градина в къщата в Сандански, е било мястото, в което до последно тя е намирала спокойствие и почивка.

На погребението са присъствали приятели и колеги на Райна от фолк средите, както и близки на брат ѝ Огнян, който е служител на МВР в София.

Прегледана: 63635

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече