Откриха два трупа във вилата на Версаче

0

Вилата в Маями бийч, която навремето беше собственост на италианския дизайнер Джани Версаче, и в която той беше убит точно преди 24 г., бяха открити два трупа, съобщиха италианските медии.

Италианският моден дизайнер беше убит с два изстрела на 15 юли 1997 г. от Андрю Кънанан, в момента, в който се прибираше в къщата си във Флорида. Версаче беше 50-годишен, а Кънанан – 28-годишен наркоман хомосексуалист, занимаващ се с мъжка проституция. Той беше заподозрян и за други убийства. По-късно самият Кънанан беше открит мъртъв в къща в един залив.

Сега прословутата вила на Версаче сe превърна отново в сцена на кървав сценарий. След престъплението срещу дизайнера тя смени името си на Вила Казуарина и се преустрои като луксозен хотел с 10 стаи. Според Fox News труповете на двама мъже са били открити от камериери в хотела, намиращ се на Ocean Drive 116 в 19,20 часа италианско време на 14 юли.

Веднага след това са пристигнали полицаите и пожарникарите. Все още не се знаят подробности около смъртта на двамата мъже. Полицията на Маями е казала, че е получила обаждане от човек от персонала на бутиковия хотел, съобщаващо за намерените трупове в една от стаите. Не е ясно дали са свързани по някакъв начин с годишнината от смъртта на Версаче.

Къщата, която принадлежеше на Версаче, е била купена от него през 1992 г. Тя е изградена през 1930 г. по проект на архитекта и филантроп Алдън Фриймaн.

Говори се, че по време на строежа в една от стените била скрита „капсула на времето”. Когато Фрийман умира през 1937 г., къщата е купена от Жак Амстердам, който я превръща в апартамент на името „Палацо Амстердам”. През 1992 г. я купува Версаче, който я превръща в своя резиденция. Той реставрира сградата, прибавяйки басейн и южно крило, обновява основно и обзавеждането.

След убийството на дизайнера вилата е купена през 2000 г. за 19 млн долара от Пийтър Лофтин, който изгражда в нея своя бутиков хотел. Има и ресторант, както и вътрешни пространства за провеждане на събития. През 2013 г. сградата е купена от групировка за 41,5 млн долара. Освен че разполага с хотелска част, днес вилата има и гурме ресторант Gianni’s.

Прегледана: 63790

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече