Ужас на о. Белиз: Милиардерка гръмна топ полицай

0


Скъп живот, изпълнен с коктейли, блясък и много пари, е имала Джасмин Хартин допреди няколко месеца. Сега тя прекарва дните си в бетонна килия и чака присъдата си за това дали ще остане затворена завинаги заради убийството на полицейски началник, пише bg-voice.com.

Джасмин Хартин е съпруга на бизнесмена Андрю Ашкрофт и снаха на милиардера и спонсор на британската консервативна партия лорд Майкъл Ашкрофт, а убитият полицай е неин близък приятел. Госпожа Хартин със сигурност никога няма да забрави последното си пътуване до остров Белиз.

32-годишната Хартин е задържана от органите на реда с повдигнато обвинение за убийство по небрежност на началника на полицията на острова Хенри Джемот.

Тялото на Джемот е намерено в близост до кея Сан Педро в Белиз със смъртоносна рана в главата, а охранител на мястото свидетелства, че е видял снахата на лорд Ашкрофт на кея в истерия и с кръв по ръцете.

Дни след инцидента Джасмин е арестувана от полицията и според нейния разказ убийството на полицейския началник, когото определя като свой приятел, е извършено по случайност.

Нейният адвокат Годфри Смит заявява, че ще се бори за максимално лека присъда и вече е готов да обжалва отказa от гаранция пред Върховния съд, разказва webcafe.

А дотогава милиардерката и майка на две деца ще остане в малката бетонна килия в съдебния комплекс Сан Педро. Местните власти се заканват, че там тя няма да получи преференциално отношение. Вместо това ще има възможност отново и отново да премисля случилото се в онази вечер, в която загина началникът на полицията в Белиз.

Това, което разследващите знаят до момента, е, че Хартин и Джемот са близки приятели и в миналото често се събирали на по питие в случаите, в които милиардерката е посещавала острова.

Във вечерта на инцидента обаче те не се събират да пият. Според свидетелствата на Хартин тя поканила полицейския началник в апартамента си, за да обсъдят допълнителната охрана която има намерение да наеме, за да се чувства по-сигурна.

Двамата тръгват към жилището и по предложение на полицая минават по кратък път в близост до хотел Mata Rocks, който в момента е затворен заради пандемията. В района на кея няма жива душа или поне така смята милиардерката, докато вървят към апартамента й.

По пътя Джемот се оплаква от силни болки във врата и раменете, а Джасмин му предлага да спрат и да му направи бърз масаж. Тя си спомня, че по време на масажа той оставя служебното си оръжие на дока и след като приключила, той я помолил да му подаде пистолета.

В следващите секунди се случва и събитието, което завинаги ще бележи биографията на Хартин. Пред полицаите тя казва, че е взела оръжието, но не е натискала спусъка умишлено, още по-малко го е насочвала към полицай Хенри Джемот. Твърди, че не знае как пистолетът е произвел изстрел, докато е в ръцете й. Но видяла как тялото на Джемот пада във водата, паникьосала се и избягала.

Около показанията на канадката обаче има една подробност, която не се връзва с думите й. Раната на Джемот, довела до смъртта му, е в близост до едното ухо, а предварителната експертиза показва, че куршумът е изстрелян от много близко разстояние. Подобна смъртоносна рана трудно може да се получи от случаен изстрел.

За роднините на загиналия полицай няма съмнение, че тя го е убила. Те категорично отхвърлиха първоначалните съмнения, че полицаят се е самоубил, а версията за случаен инцидент им изглежда нелогична.

„Не знам как брат ми се е подвел, за да бъде застрелян със собствения си пистолет, но историята, която описва Джасмин, е абсурдна“, казва сестрата на Джемот, която е полицейски надзирател.

Убийството обаче не е единственото обвинение, за което Хартин ще се изправи пред съда. Тя ще трябва да отговаря и за кокаина открит в личните й вещи. Все още не е известно дали е била под влияние на наркотици вечерта, в която загива полицейският началник.

Голяма част от подробностите около вечерта на убийството предстои да се разберат, но за момента е ясно, че вариантите за присъда пред нея са два: или да бъде освободена след плащане на глоба от 20 000 долара, или затвор – от 25 години до доживотен.

Всичко зависи от крайните заключения на разследването, които трябва да установят дали пистолетът е насочен към главата на полицая умишлено, или убийството му е нещастен инцидент.

В това време медиите на остров Белиз се опитват да следят развитието на случая максимално отблизо, въпреки че властите се опитват да ги държат настрана.

Арестът на Джасмин Хартин бе отразен в местната преса, но нито един репортер не успя да й зададе въпрос, понеже не бяха допуснати от полицията под предлог за спазване на социална дистанция покрай COVID-19.

Нейната половинка Андрю Ашкрофт отказва да даде изявление по случая, въпреки че допреди дни тя стоеше редом до него при откриването на втория му хотел на остров Белиз. А дали ще се намери някой от фамилията, който ще проговори публично за инцидента, предстои да се разбере.

Прегледана: 66965

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече