Убиецът на приятелката на Аштън Къчър бе осъден на смърт

0

Серийният убиец Майкъл Гарджуло, известен като „холивудския изкормвач“, бе осъден на смърт за убийството на две жени и покушение срещу трета, съобщи The Guardian.

През 2001 г. жертва на маниака става Ашли Елерин – 22-годишна студентка по моден дизайн, приятелка на актьора Аштън Къчър. Тя е убита в дома й няколко часа преди срещата на двамата влюбени. Същия ден актьорът пристига на адреса на момичето, за да го вземе и да излязат, обаче никой не отваря на позвъняванията му. На следващата сутрин тялото на Елерин е намерено от съседка – на трупа са открити 47 рани, нанесени с нож.

Докато работел като охранител, техник и дори актьор, 45-годишният Гарджуло извършвал нападения в продължение на 15 години. Впоследствие се оказва, че е бил съсед на гаджето на Къчър. След трагедията актьорът активно сътрудничи на полицията и следствието, за да бъде идентифициран и заловен убиецът на Ашли.

След няколко години Гарджуло убива още едно момиче, а през 2008 г. негова друга потенциална жертва успява да оцелее и насочва полицията по следите му. През август 2019 г. мъжът е признат за виновен, но коронавирусната пандемия отлага процеса и окончателната присъда. Искането за смъртно наказание е внесено от съдия от Върховния съд на Лос Анджелис. В момента „холивудският изкормвач“ очаква процес и за друго убийство – на Триша Пакачо, извършено в щата Илиноис още през 1993 г.

Прегледана: 64360

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече