Бизнесмен изнасили и наряза на парчета 21-г студентка в Анталия

0

Безпрецедентното по жестокост убийство на 21-годишна студентка Азра Гюлензам предизвика вълна от протести в Турция. Задържан за престъплението е 48-годишен бизнесмен в южната провинция Анталия. Той е направил пълни самопризнания, след като първоначално се опитал да излъже полицията, съобщава Hurriyet Daily News.

„Тя искаше да бъде журналист, за да пише истории и да се противопоставя на насилието в Турция, но в крайна сметка сама стана жертва”, разказва роднина на убитата.

Според полицейските доклади студентката е напуснала квартирата, която деляла с по-голямата си сестра на 28 юли, след като двете се скарали за положителния тест за К-19 на жертвата.

При последното обаждане на сестра си студентката казала: „В кафене съм с мъж” и затворила.

Полицията идентифицира мъжа като Мустафа Мурат Айхан, 48-годишен бизнесмен, който има агенция за недвижими имоти в провинцията.
Първоначално той заявил, че само е изпил няколко питиета с жертвата, след което се е прибрал сам.

Камери за видеонаблюдение около дома му, обаче показали, че той бил придружен от  студентката, след което излязъл сам с куфар. Момичето не е заснето да напуска къщата. Голямо впечатление на полицаите направило, че мъжът се прибрал без куфара.

Айхан признал с подробности за жестокото убийство и изнасилване по време на втория полицейски разпит, заявявайки: „Убих я, докато викаше”.

Служителите на полицията открили части от тялото на жертвата, но без главата ѝ, на посочените от бизнесмена места. Убиецът бил изписал името си върху нея с бръснач.

82 жени са били убити в Турция само през първите 81 дни на 2021 г., според данните на неправителствена организация, която следи насилието над жени.

Прегледана: 67720

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече