Певицата изпяла „Нашата мила страна“ гасне след смъртта на сина си

0

90-годишен юбилей отпразнува живата легенда на българската естрадна музика – Ани Павлова, която изпя хита „Пътнико свиден, пътнико млад“. Въпреки достолепната си възраст тя все пак намерила сили за скромно тържество с колеги и приятели, на което ги гостила с торта.

„Много съм болна, но не искам да обяснявам подробности. Гледам да се обличам добре, да не приличам на бабичка“, казва Ани, която вече трудно удържала на диагнозите, които се множали с напредването на годините. Изпълнителката, покорила големите европейски музикални сцени, се поболяла от мъка по сина си Васил Пармаков, който почина преди 5 години. Едва на 55 виртуозният пианист, всепризнат за талант в цял свят, приключи земния си път. Ани все още не можела да привикне към болката, а домът ѝ бил като олтар, пълен със снимки и спомени, свързани с единствения ѝ син. Малка утеха за нея бил внукът ѝ, кръстен на нейния покоен съпруг Иван. Младежът също наследил музикалния ген на фамилията и бил много добър китарист. Ходел редовно да навестява своята баба, за да не бъде толкова самотна.

Ани Павлова е сред първите певици, поканени да участват в култовите развлекателни програми на БНТ. Става звезда мигновено, но след като ѝ се отваря път към сцените в Европа, у нас малко по малко спират да се вълнуват от кариерата ѝ. Години наред тя обикаля Стария континент и участва в сценични програми в различни държави. Когато се прибира в родината, я затрупват с покани за концерти в емблематичните за миналия век заведения в столицата „Балкан“, „Ален мак“, „София“. Самата Лили Иванова неведнъж е споделяла, че Павлова, която след брака си сменя фамилията си на Пармакова, е сред нейните идоли. „Имаше една много добра певица Ани Пармакова. С мъжа си имаха бенд. Когато дойдох в София и исках да стана певица, ходех да ги слушам. Отидох на тяхна репетиция. Ани Пармакова държеше едно пакетче с бонбонки „Теменужки“ и си хапваше. Гледам, ама пари нямам никакви и си викам: „Аз, като порасна и спечеля пари, ще си купя и аз „Теменужки“. Не помня дали си купих…“, споделя примата за своята колежка, с която успяват да съхранят уважението си една към друга през годините.

Прегледана: 64900

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече