2,5 милиона българи живеят на ръба на мизерията

0

Отечеството ни е изправено пред трета национална катастрофа, от която нямаме шансове да се спасим, ако не се обединим всички родолюбци по света и у нас. На всички здравомислещи беше ясно, че промяната няма как да се случи, след като 60% от българите не са представени в Народното събрание. Програмите на парламентарните партии не третират проблемите на народа и промяната се превръща в подмяна.

30 години налагане на омразния на всички неолиберален модел под най-извратена форма на партиен капитализъм успя да докара народа до невиждана бедност, глад, безработица и мизерия. Т. нар. евроатлантически ценности „стопиха“ нацията и тя беше лишена от изконното право сама да решава съдбините си. Не е нормално като страна от ЕС да имаме гладуващи хора, които преживяват със средства под социалния минимум по стандартите на ЕС, който е 850 евро на месец. 2,5 милиона българи живеят на ръба на мизерията и физическото оцеляване. Ние от академичната общност на България не можем да стоим безучастни и да гледаме как народът страда и държавата се разграбва и доразрушава.
Пет са основните проблеми – бедността, гладът, безработицата, социалното неравенство и демографската криза, които са породени от налагания ни през тези 30 години модел на управление. Патриотична академична общност предлага нов модел, който не е нито ляв, нито десен, нито либерален, нито консервативен, а съобразен със социално-икономическото развитие на човешката цивилизация и с изискванията на информационния век, в който живеем. Днес противоречието не е само между труда и капитала, а между интелекта и простака. Затова нито една от т. нар. партии не може да реши проблемите на нацията и на държавата, защото всички са част от проблема.
Човечеството се нуждае от цивилизован и хуманен строй, в който всеки да има свободен достъп до труд, достойни доходи и нормално интелектуално развитие. Не е морално партиите, които ни причиниха всички страдания, да ни предлагат и решенията на проблемите. Президентът на републиката неслучайно заяви, че не може „ситият да задава дневния ред на гладуващия“. Част от българските учени също живеем с доходи под средните за страната. Ние предлагаме алтернативна терапия на определените 5 основни заболявания под формата на програма. Тя е разработена с методите на математическото моделиране и оптимално управление на производствените и социалните системи. С нея се гарантира просперитет и развитие на държавата и нацията, като се предвижда използването предимно на национални ресурси – местни суровини и собствена работна ръка, т. е. всичко е от българско по-българско.

Цялата програма залага на земята, която като основно средство за производство има неограничен ресурс и само доброто управление на този ресурс може да ни спаси и възроди. Новият аграрен модел предвижда организиране, насърчаване и стимулиране на българските селяни да произвеждат биохрани, които ще осигурят добри доходи, добри условия за труд и живот на село. Предвижда се създаване на 500 000 реални работни места, още 300 000 в съпътстващи дейности и още много други, защото аграрният сектор е първоешелонно производство и създава предпоставки и условия за развитие на още отрасли в българската икономика. Ако вие, скъпи съотечественици, се доверите на българската академична общност и подкрепите програмата, за около 4 години ще се удвои БВП на страната при годишен ръст от 25%. С удвоен БВП и с удвоени постъпления в НОИ ние можем да гарантираме увеличението на всички пенсии с 50% и намалени цени на храните с 50%, защото те ще са 100% собствено производство. Ако получим вашата подкрепа (на близо 2,5 милиона души), ще предложим референдум за спасителната програма и ако тя бъде подкрепена от 3,7 млн. души, ще стане задължителна за всяко правителство, което ще управлява страната в бъдеще.

Не е нормално държава с близо 1350-годишна история да е колония на САЩ и ЕС. Само ние, българските селяни, които сме основали и създали нашата държава, които сме я градили и сме нейни собственици, можем да си я върнем от „родоотстъпните граждани“.
 
Ст.н.с. Йордан Малджански, Враца
 
 

Прегледана: 64480

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече