Лили Ванкова се появи след смъртта на сина си и дълго изгнаничество

0

Завръщане в публичното пространство след дълъг изгнанически период направи любимата говорителка на всички българи Лили Ванкова. Легендата на БНТ, която гони 80, е решила да бъде в крак с времето и най-сетне си е купила смартфон.

Освен това Ванкова си е направила и профил в социалната мрежа фейсбук, където да комуникира с приятели, познати и почитатели, след като през последните 20 години не е имала нито една медийна изява. Лили все още не действала умело в интернет пространството, но имала желание да бъде съвременна, подобно на другите си колежки от телевизията майка. Мария Янакиева, която също четеше новините в ерата на Ванкова, отдавна е спец в социалните мрежи, където споделя снимки от ежедневието си.

Лили се бе затворила в себе си след голямата лична трагедия, която я сполетя – загубата на сина ѝ. И досега я съсипвали слуховете, които тръгват веднага след смъртта му – че си е отишъл след злоупотреба с наркотични вещества. Нещастието съвсем я изолира от света и дълги години тя отказва да се появява на светски събития. Прави изключение само за поводите на хората от най-близкия си приятелски кръг, на които винаги присъства под ръка с втория си мъж Иван Антикаджиев. С него са заедно от 30 години и живеят почти на пъпа на столицата, в китна къща до „Петте кьошета“. Всъщност имотът е собственост на нейния настоящ съпруг, който е известен зъболекар. Домът им се прочу не само като кабинет на стоматолога, но и като място за сбирки на някои знакови интелектуалци и ВИП персони.

Бившата говорителка и зъболекарят нямат общи наследници. Тя има двама синове от първия си брак с Райчин Пръмов – покойният Асен, който си отиде само на 36 години, покосен от инфаркт, и по-големият му брат Иван. Бракът на Лили с Райчин просъществувал цели 20 години, но след промените решили да се разведат. Не след дълго тя срещнала настоящия си мъж, като тяхна сватовница станала покойната ѝ колежка Бригита Чолакова.

Прегледана: 66845

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече