Пастрокът Йовчо отрича да е убил бременната Мария

0

За престъплението законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна

Убитата зверски 17-годишна Мария Христова  е била погребана в много тесен роднински кръг в събота, на 21 август, само денонощие след като тялото й беше намерено на дъното на изоставен кладенец  в стралджанското село Недялско, предава Монитор

Разрешението е получено от прокуратурата веднага след аутопсията  поради напредналия стадий на разложение.  Кметският наместник на малкото село Стоянка Боева уточни, че ритуалът е бил на гробищния парк в Стралджа, където се водели като постоянни жители майката Тодорка и живеещият с нея на семейни начала пастрок Йовчо Стоянов. Веднага след погребението Тодорка  отпътувала за село край Русе, където живеела сестра й, заедно с нея заминали и двете братчета на жертвата. Часове по-рано, към 19,30 часа на 20 август  полицаите задържали първоначално за 24 часа пастрока след огледа на семейното жилище и намерените там множество улики . В понеделник в община Стралджа все още не бяха издали акт за смъртта на Мария, установи репортерска проверка, служителите обясниха забавянето с липсата на документи, които майката Тодорка отнесла със себе си.

Случилото се с това момиче , за което в последствие стана ясно, че е било бременно с близнаци е трагедия за всички ни, хората все още не могат да повярват че Йовчо го е направил. Тук всички се познават, няма как нещо да остане скрито-покрито, защото всичко е пред очите ни. Кой да очаква че ще убие детето на жената,  с която живеят вече почти 16 години и че след това ще захвърли трупа й в кладенец? Просто не е за вярване, но ето – случило се е…“, коментира Стоянка Боева и припомня, че в селото  още коментират трагедията с разкъсаната от питбули 51-годишна англичанка Ан Морган Гордън през ноември 2007-а година. Жената загинала от раните си посред бял ден след като никой не посмял да излезе с голи ръце срещу побеснелите и обучени да хапят на живо месо четириноги.

Късно следобяд на 23 август състав на ямболския окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишният Йовчо Петров  Стоянов, срещу когото е повдигнато обвинение че е удушил доведената си дъщеря  на 12 август, след което е хвърлил трупа й в изоставения кладенец край  село Недялско. Разследването е в начален стадий, разпитани са жители на селото, които са открили трупа и последни са видели и разговаряли с бременното момиче, назначени с множество експертизи, обвиняемият на този етап отказва да дава показания.Ако обвиняемият бъде признат за виновен от съда го очаква тежка присъда, включително доживотен затвор без право на замяна. Пред съда Стоянов заяви, че не е извършил убийството.

Прегледана: 64490

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече