Убийство на 2-месечно бебе в село Хрищени

0

Сигнали срещу семейството, в което беше убито бебе на 2 месеца в старозагорското село Хрищени, са били подавани още през 2018 г.

При тежкото престъпление 31-годишен мъж уби двумесечния си син в Старозагорско. Мъжът е задържан, като по информация на bTV двамата с жена му първоначално се опитали да прикрият убийството.

Семейството има още четири деца.

В официален отговор от Агенция Социално подпомагане и отдел Закрила на детето е посочено, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 г. Тогава била направена проверка, но не са открити нередности.

През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният ѝ съжител не желаел да се грижи за тях. Тогава жената не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.

По-късно две от децата били върнати в семейството, като родителите им били включени в програми на общността, посещавали и курсове за подобряване на родителския капацитет.

За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава социалните не са имали сигнали за насилие.

Прегледана: 75715

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече