Дъщерята на Невена Коканова разпродаде имуществото й

коканова
0

Наследството на незабравимата актриса Невена Коканова е разпродадено напълно от нейната дъщеря Теодора, разкриват близки на актрисата, узна HotArena.

Трите имота на кинозвездата имат нови собственици. Родната й къща в Дупница, където минават детството и младежките й години първа е придобита от приятел на нейното семейство. Двуетажната постройка е съхранена почти напълно и настоящият собственик не е правил кой знае какви промени, за да съхрани духа на мястото. Първо купил втория етаж, който се водел на чичото на Невена, после и нейния дял. Улицата, на която се намира къщата, се казвала „Момина сълза“, но вече носи името на Коканова. В Дупница тя обичала да се връща и след като станала известна.

В София актрисата живееше в блока на артистите, където имаше просторно и аристократично жилище. След смъртта й дъщеря й веднага го обявила за продан и бързо се намерил купувач на апетитния имот. Към него Невена имаше толкова голям сантимент, колкото и към къщата си в затънтеното село Иглика, намиращо се насред горите на Габровския Балкан. Именно там тя се оттегля да търси мир, уединение и спокойствие, когато й е поставена страшната диагноза рак. Влюбва се в природата и атмосферата на селцето и пред малцината, които допуска до себе си, признава, че се чувства щастлива, макар да знае, че дните й са преброени. 

Къщата на Коканова в селото е в автентичен вид, изцяло каменна и с изящен двор. Сега единственото, което напомня, че там е живяла актрисата, е табелка на оградата, поставена от неин съселянин, с когото стават близки там. Каменната къща отдавна не се стопанисва от дъщеря й, която все пак ходи от време на време там, пише Ретро. 

Прегледана: 72420

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече