Белмондо погреба дете, оцеля след инсулт и почина, обран от любовница

0

На 88-годишна възраст почина френският актьор Жан-Пол Белмондо, превърнал се в кинолегенда от световен мащабсъс своите над 80 емблематични роли. Колкото е бляскава кариерата му, толкова е скандален неговият личен живот. До последно голямата слабост на Белмондо са жените, а някои от тях се превръщат и във фатални грешки.

През 1953 г. гениалният актьор се жени за Елодия Константин, от която има три деца. Средната им дъщеря Патрисия обаче загива при трагични обстоятелства в пожар само на 36 години. През 1966 г. след афера с Урсула Андрес, разкрита от пресата, Белмондо и Елодия се развеждат с гръм и трясък.

През 1989 г. на Откритото първенство на Франция Белмондо се запознава с Натали Тардиве, за която се жени през 2002 г. На 13 август следващата година се ражда и четвъртото му дете – Стела. Малко преди срещата с Нати, по време на почивка в Корсика, Белмондо получава мозъчен инсулт, вследствие на който се парализира дясната половина от тялото му и той губи говора си. Въпреки че лекарите са скептични и му казват, че може и никога да не проговори отново, надарен със силна воля, френският филмов ас се възстановява от инсулта и шест години по-късно се завръща на сцената с филма „Мъж и куче“, нищо, че по-рано е съобщил, че прекратява кариерата си.

Доказателство за непреходната слабост на актьора към нежния пол е и последната му опасна връзка с бившия модел на „Плейбой“ Барбара Гандолфи. Първата им среща е в италиански ресторант на Лазурния бряг, а красавицата бързо успява да спечели тогава 75-годишното сърце на кинозвездата. Така започва неговата втора младост, и то след тежкия развод с последната му съпруга Наталия. Барбара му се възхищава открито и го вдъхновява да тренира и да бъде по-подвижен след инсулта. Връща му усмивката и го кара да се чувства обожаван.

Приказката обаче не е с щастлив край. Не след дълго любовта на експлейметката започва да разкрива своето друго лице и лека-полека се оказва просто грозна злоупотреба с френската звезда. Барбара и нейният бивш съпруг Фредерик Вандервилт са обект на дългогодишно разследване от белгийските власти още от 2004 г., като са заподозрени в пране на пари, създаване на престъпна организация и трафик на хора. Дори самият Белмондо е извикан да даде показания пред френски и белгийски полицаи за подозрителни финансови транзакции на сексапилната си приятелка. Полицията смята, че тя е използвала актьора, за да измъкне от него пари. Белмондо защитава сляпо своята любима дори когато домът му е обран без взлом, а тя е единственият човек с ключ за него. „Знам какво ми причинява тя.Това може да е моят избор и моето право да живея с една непочтена жена. Но това засяга само мен, отговорността е само моя. Барбара има цялото ми доверие“, изповядва се Жан-Пол преди години. Все пак той си отворя очите и през 2021 г. изхвърля фаталната Барбара от живота си.

Прегледана: 73275

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече