Осъден на 14 години за насилие над щерка си музикант застава пред Темида отново

0

Нов съдебен състав ще гледа казуса с обвинен за блудствени действия спрямо непълнолетната си дъщеричка баща в старозагорския окръжен съд след като решението за 14-годишна ефективна присъда е било върнато от апелативните съдии в Пловдив.

Заседанията по НОХД 2304/21 година с обвиняем казанлъчанина  Стоян Владев са насрочени за 23 и 24 септември при закрити врати заради опасността да бъдат разкрити позорящи факти и обстоятелства относно 15-годишната в момента жертва.

Срещу Владев, който има музикално образование са повдигнати няколко обвинения:за блудство в периода  2014-2019-а /, когато семейството му живеело в Англия/  и за съвъкупления  през периода 2018-2019-а/ в казанлъшкото село Дуневци след развода/, както и за принуждаване на непълнолетната да разглежда порнографски снимки и видеа.

Обвиняемият се възползвал от позицията на изпълняващ надзорни функции спрямо жертвата и е употребил сила и заплахи да я принуди да изпълни щенията му.

41-годишният музикант и за кратко преподавател по музика Владев бе задържан на 15 юли 2019-а след сигнал от бившата му съпруга, на 22 март т.г. състав на старозагорския окръжен съд го осъди на 14 години ефективен престой в затвора при първоначален строг режим на изтърпяване.Постановено бе и обезщетение в размер на 62 000 лв.

От килията си през това лято Владев разпространи сърцераздирателно писмо до медиите, в което твърди че е невинен и че присъдата му е в резултат на инсинуации.В него се казва: „Казвам се Стоян Владев.Пиша това писмо , тъй като разпространената от съда информация е невярна , а твърденията целят да ме злепоставят. Не съм извършил тези отвратителни престъпления в които ме обвиняват .Истината за конфликта между мен и дъщеря ми е ,че на 27.03.2019 г.,аз с цел превенция я заплаших,че ако я хвана да пуши цигари ще й счупя ръчичките .Когато на 13 .06.2019 г .,класната й я е хванала да пуши е съобщила на майка й да вземе мерки без да съобщава за промени в поведението на детето. На същия дем ,майката се скарала на дъщеря ми . Тогава ,тя страхувайки се ,че и аз ще й се скарам си измисля сексулно посегателство от моя страна.По делото са изготвени една съдебно медицинска експертиза и комплексно психиатрична такава.Прилагам копие от вещи лица ,които категорично установяват ,че не са извършени изнасилване и блудство, за които неправомерно бях несправедливо осъден . Не е налице ДНК или друго пряко доказателство от което да се установява ,че съм извършил съвкупление с дъщеря ми . От свидетелските показания на приятели на дъщеря ми става ясно ,че тя е била при гаджето си преди да й направят съдебно – медицинският преглед на 20.06.2019 г.Всичките ми искания за събиране на доказателства бяха отхвърлени от Прокуратурата.Вече 23 месеца порочната система извършва репресия Осъден съм на 14 години затвор и обезщетение 62 000 лв. Неправомерно. Надявам се правдата да възтържествува.“.

Запознати с хода на предходния процес припомнят, че подсъдимият на няколко пъти е променял защитната си теза; сменял е защитниците си; пробвал да излезе от ареста с по-лека мярка за неотклонение, но апелативните съдии отказали.

Прегледана: 70670

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече