БНТ прецакала Петър Вучков с пенсията, едва крета със 150 лв.

0

Доайенът на БНТ Петър Вучков, който дълги години ни усмихваше от ефира на култовото предаване „Минута е много“, таял обида към всички ръководители на националната медия, които се сменили през годините. Едва когато стигнал пенсионна възраст, той разбрал, че е бил осигуряван на жълти стотинки за труда си, затова и пенсията му била в минимален размер.
 

83-годишният телевизионер първоначално вземал по 150 лева, а сега парите, с които преживявал, били колкото минималната пенсия. Затова приел радушно новината, че размерът ѝ ще набъбне до 370 лева след Нова година. „Няма пенсионер в България, на когото да стигат парите. Моя е грешката, която направих преди години, че толкова време не казах нищо и не си отворих устата пред началството и ме осигуряваха на минималния размер. И сега си патя за това. Не ги мислех тези неща тогава“, ядосва се Вучков, който цели 33 години води всеки епизод на „Минута е много“.
 

Добре, че били тримата му синове, които не ги оставяли с жена му Вихра да мизерстват. Средният от тях – Петко, живее в Америка и е женен за азиатка, родом от Малайзия. Кариерата му в счетоводството се развивала бляскаво и преди месеци си купил трета къща в Щатите. От него Вучков и жена му имат внучка Зоуи, която говорела три езика – китайски, български, както и английски. Най-малкият син на тв легендата – Никола, също е емигрант. Той пък живее с жена си в Базел, Швейцария, където двамата работят като стоматолози в голяма фармацевтична компания. Те също са го зарадвали с внучка Рая, за която тв звездата се шегува, че е кръстена на него, защото свети Петър пази вратите на рая. „Тя пък свири на китара, говори английски, немски, френски, български вкъщи, както и един швейцарски, който е различен немски от този, дето учат в училище“, добавя Мистър „Минута е много“. В България живее само най-големият му син Иван, който всеки вторник ходел на вечеря у тях. Той пък е компютърен спец. „Вихра умира от удоволствие, като е вкъщи“, казва Вучков.
 

И трите момчета давали по някой лев на родителите си, за да карат достойни старини. Доскоро дори апартаментът им бил на кредит, но успели да го изплатят. Това обаче щяло да бъде невъзможно, ако разчитали само на пенсиите си.

Прегледана: 69715

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече