Иво Христов – талантливият 20-годишен автор, който се бори за живота си

0

Иво Христов е един от най-талантиливите млади български автори. Има издадени 9 книги, а медиите го определят като “българския Стивън Кинг”.
Той е на 20 години и страда от рядкото заболяване “Неврофиброматоза – тип 2”. Диагностицират го през 2014 г. До момента е претърпял 12 мозъчни операции, извършени в България и в Германия. В началото на 2020 г. се подлага на протонотерапия в Русия. За съжаление болестта продължава да прогресира. Към момента има множество тумори по гръбнака, както и мозъчни. 

Миналата събота постъпва в болница по спешност. В понеделник, на 11.10 му предстои 13-а животоспасяваща операция за премахване на голям тумор в лявата ушна кухина, с който се бори от години. След извършването на тази операция той ще загуби слуха си – страх, с който живее от много време. Междувременно родителите му очакват оферта за рехабилитация в Нови Сад, както и такава за поддържаща терапия от клиника в Израел.
„Аз, като майка, имам чувството, че по време на операцията и първите дни, които са най-тежки, част от мен умира. Боря се сама със себе си, със страховете, с болката. Сутрин, когато отворя очи, първата дума, която изниква в съзнанието ми е болка – моята, вътре в душата и неговата физическа, в която вече се борим толкова години“, разказа в ефира на радио София майката на Иво – Милена Димитрова.Милена изработва коледни играчки, а със средствата от продажбата им ще си помогне за рехабилитацията на Иво. 
Ето и начините, по които и Вие можете да подкрепите Иво Христов финансово:

  • Като изпратите СМС с текст DMS IVCHO на номер 17 777 на цената на 1 лв.
  • Чрез превод в дарителската му банкова сметка: POSTBANK BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов
  • Чрез дарение в Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com – Иво Христов
Прегледана: 20955

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече