Тв легендата Мария Янакиева погреба мъжа си

0

Славната говорителка Мария Янакиева е загубила своя съпруг Веско Цоневски, сподели самата тя, без да разкрива повече подробности около личната трагедия. Мъжът на легендата на БНТ дълги години пееше в прочутия мъжки хор „Гусла“, а Янакиева казва, че до последния му дъх музиката била всичко за него.

Самата тя навремето била на косъм да стане певица и в бранша ѝ предричали кариера на мецосопран, но животът ѝ поднесъл други изненади и я запътил към БНТ. В националната телевизия тя попада в най-силните ѝ години и сред най-звездния колектив – Мария Тролева, Анахид Тачева, Лили Ванкова, Георги Ламбрев, които записват имената си със златни букви в историята на родната телевизия.

Янакиева, която продължава да живее в центъра на столицата, трудно привикнала към самотата след загубата на мъжа си. Мъчело я и че всичките им наследници били пръснати по чужбина, същевременно обаче се гордеела с тях, че успели да направят кариери и да се докажат, макар и в чужди държави. Наскоро тя претърпя и друг катаклизъм в личен план. Подложи се на операция за премахване на перде на окото, която обаче не беше успешна. Заради грешка, допусната по време на интервенцията, вместо да се подобри, зрението ѝ се влошило и с едното си око тя почти не виждала.

„Направихме операция, мина известно време и се оказа, че не виждам с въпросното око. Личната ми лекарка ми препоръча специалист, при когото да отида. Сега го посещавам редовно да ми мери очното налягане. Внуците пък ми изпратиха лекарства от Австрия и Франция, които помагат да се овлажнява окото. За едно съм категорична – че няма да отида втори път при същия доктор, който ми постави лещата. Засега не смятам и да се подлагам отново на операция при когото и да било“, сподели тв легендата.

В момента най-мъчно ѝ било, че не можело да се пътува свободно по света, тъй като ѝ липсвали внучетата и правнучетата. Тя е рекордьорка сред колегите си и има цели трима правнуци, като последното попълнение в отбора се роди през август 2019 г. И трите са на нейната внучка Стефи, която живее във Франция с мъжа си и дечицата си. Внукът на Янакиева пък е във Виена. Той също е женен, но макар сватбата му да бе в София заради баба му и приятелите от детството, после с булката се върнаха обратно в Австрия, защото там той бил уважаван инженер по медицинската апаратура.

Прегледана: 20915

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече