Пенсионери в паника: Как ще изкараме зимата с тези цени?

0

Настъпи сезонът на туршията. А негативните ефекти на увеличаващата се в страната ни инфлация позиционират цените и на зеленчуците. Хората на столичния пазар „Димитър Петков“ са възмутени от повишените цени на земеделските продукти спрямо предишни години.

„Тук зеленчуците са по-скъпи, отколкото на другите места. По-скъпо ми изглежда всичко, отколкото да кажем на „Красна поляна“. Цената на зелето не съм я гледала, понеже не правя туршия“, каза Галина Костова.

Сред хората, които са максимално ощетени от високите цени на зеленчуците, са възрастните, които се чудят как ще изкарат зимата с мизерните си пенсии. „Аз съм пенсионер. Цените са гола вода. Цената на зелето беше по-скоро нормална, като го купувах преди месец. Сега не го гледам зелето, понеже се интересувам от тикви. Преди години, като работех, нещата бяха що-годе добре, но сега като пенсионер виждам, че всичко поскъпва. Цените вървят нагоре, животът надолу. Това е положението. Не знам как ще се оправим“, сподели Ангел.

Оказа се, че зелето е по-скъпо на фона на останалите зеленчуци.

„Като гледам цените, доста са надути. Вчера минах през Костинброд, пак беше същото. От Петърч надолу – извадили зеле, но е скъпичко. Другите зеленчуци – краставици, домати – са напълно нормални. Праз лукът – също. Специално ми е чудно, че кестените са много надути, друга година това не е било. Тая година като че ли прасе са заклали“, оплака се Йордан Денков.

„Тази година зелето е много поскъпнало. Миналата година беше 60 ст. Тази година под 1,40 лв. не е. Може би няма много насаждения, затова е поскъпнало“, анализира г-жа Димитрова, цитирана от БГНЕС.

Прегледана: 19940

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече