Момиче осъди лекар, защото й позволил да се роди – ще й плаща доживотно

0

Млада дама от английския град Скегнес, Линкълншир, осъди лекуващия лекар на майка си за това, че е позволил тя да се роди, пише в. „Дейли Мирър“.

На 1 декември на съдебно заседание в Лондон съдия Розалинд Коу постанови, че 20-годишната Иви Тумбс, която е родена със спина бифида (буквално „раздвоен гръбначен стълб“, – вроден дефект, който се състои в непълно изграждане на гръбнака), трябва да получава обезщетение до края на живота си. Историческото решение на съдията създаде прецедент: сега други лекари могат да бъдат преследвани за небрежност по време на консултации преди зачеването, след което пациентите са родили деца със сериозно заболяване.

Съдията обясни, че е съгласна с мнението на прокурора, който заяви, че лекарят Филип Мичъл не е предупредил майка й за необходимостта да вземе курс на терапия с фолиева киселина преди зачеването и през първите 12 седмици от бременността. Според момичето, ако майка й е знаела за това, тя щеше да изпълни инструкциите и да отложи зачеването. Следователно, Тумбс нямаше да се роди и нямаше да страда от сериозно заболяване, заради което от време на време трябва да прекара един ден под . Като цяло момичето смята раждането си за грешка, провокирана от небрежността на лекаря.

Делото ще бъде върнато в съда, за да определи пълния размер на обезщетението, освен ако страните не се споразумеят за това извън съда.

Самият лекар не е съгласен с обвиненията на момичето. Той твърди, че не може да греши толкова, защото препоръчва на всички пациентки, които планират бременност, да приемат подходящи добавки.

Заболяването на Иви е нелечимо. Появява се при бебе през първия месец от бременността на майката и може да бъде придружено от парализа и невъзможност за контролиране на уринирането и дефекацията.

Прегледана: 65510

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече