Французин от Сенегал уби финландка в София и я натъпка в куфар

0

Френски гражданин уби финландка в София и набута трупа й в  гардероба, писа „Галерия“.

 Томас Тибел  живеел в България и работил като IТ специалист. Той наел квартира в жк „Лагера“, където са живяли с финландката Соня К. Двамата се запознали покрай работата, жената се чувствала самотна у нас. Въпреки че изкарвал доста пари, Томас постоянно нямал средства, защото се пристрастил към хазарта. Зависимостта го карала да търси още пари за залозите. Като на IT специалист не му било трудно да стигна до паролата на кредитната карта, която била от финландска банка, откъдето започнал да тегли все повече средства.  Соня не подозирала любимия си, дори му давала част от парите си, за да са „на сигурно място“. Вв един момент обаче жената разбрала истината и побеснява. Вероятно е избухнал скандал, при който

французинът грабнал кабел и го увил около врата на жената. Стискал, докато престанала да диша. 

Полицаи се съмняват, че Томас може да е зависим от наркотици и е назначена експертиза, която да отрече или потвърди това. Действията му след това си хаотични. Чужденецът не е знаел къде може да скрие трупа на Соня и се опасявал да тръгне да го носи из града. Той го набутал куфар в гардероба.

Соня изчезнала на 8 май и Тибел започнал да звъни на приятелите й за да я търси.

Той твърдял, че жената не му е казала къде отива. Телефонът й бил изключен и той се притеснявал да не е станало нещо с нея.

 След това сам, заедно с приятелка на жертвата, отишъл в районното, за да съобщи за изчезването. Поведението му обаче усъмнило оперативния работник, който приел сигнала и той тръгнал заедно с французина да огледа жилището. В гардероба видял подаващ се крайник от куфар и французинът веднага бил закопчан. От назначените експертизи станало ясно, че по кабела, който се намирал в куфара, има отпечатъци само от Томас и Соня, която се опитвала да го отстрани от врата си. Пред криминалистите мъжът продължава да отрича, че той е удушил приятелката си.  Тази седмица чужденецът ще бъде разпитан и с полиграф, ако се съгласи. Показания са  дали приятелки на жертвата, които за последно са я видели в деня на убийството. Пред тях тя разказвала, че хванала любимият й да краде от парите й. Преди дни СГС остави Томас  за постоянно в ареста. Той нямал пари за адвокат и вероятно ще му бъде назначен служебен защитник за делото.

Прегледана: 59675

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече