Депутат от ДПС издъхна пред очите на децата си

0

Дългогодишният член на Централното оперативно бюро на ДПС Камен Костадинов, който почина внезапно днес по обяд във Варна, е бил покосен от масивен инфаркт пред очите на съпругата си Венета и децата си.

Въпреки усилията на близките му и спешно пристигналия екип на „Бърза помощ“, Камен Костадинов не е могъл да бъде спасен. Според непотвърдена официално информация, знаковият политик от ДПС е претърпял само преди година и половина микроинфаркт, поради което е със стент на сърцето. Костадинов е бил на семейна ваканция във Варна, за да събира сили за предстоящата предизборна кампания. Той беше определен за водач на листата на ДПС във Велико Търново за изборите на 2 октомври.

Камен Костадинов трябваше да води листата на ДПС във Велико Търново за предстоящите избори…

Внезапната смърт на Камен Костадинов хвърли в траур ДПС. Очаква се на погребението му да се стекат стотици активисти на партията от цялата страна начело с почетния председател на партията Ахмед Доган. Камен Костадинов минаваше за един от най-доверените съратници на Доган.

Роден е на 26 септември 1970 г. в Шумен и завършил Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Костадинов влезе в политиката през 1997 г. като депутат от коалицията „Обединение за национално спасение“ (ОНС), в което влизаше и ДПС. Преди това той беше и областен управител на Шумен.

Впоследствие Камен Костадинов, заедно с други закови политици от СДС – Христо Бисеров и Йордан Цонев, премина към ДПС по лична покана на Ахмед Доган.

Камен Костадинов беше депутат от ДПС последователно в 40-ото, 41-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание. Той беше ключова фигура и в управата на Българския футболен съюз и е част от Изпълкома на БФС. В периода 1999-2001 г. той беше президент и на футболния клуб „Шумен“, който под негово ръководство играеше успешно в „А“ група. Костадинов развиваше успешен бизнес с дезифектанти през последните години.

Прегледана: 57165

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече