Самотна майка се нуждае от 14 000 лв. за лечение на детето си

0

Велизара е на 10 години, от град Видин. Отглежда я майка й, с помощ от бабата на детето. Бащата ги е напуснал още когато Зара е била бебе. Тя е родена с множество увреждания, има пожизнен 100% ТЕЛК – основна диагноза хидроцефалия. От години посещава рехабилитационни центрове в Турция след изчерпване на възможностите в България, които не са големи за децата с детска церебрална парализа. Зара е претърпяла над 10 операции в България, след това в Турция.

Имаше напредък, можеше да изправя крака си и да прави крачки, макар и с опора, но разви сколиоза на гръбнака. След допитване до ортопед специалист разбрахме, че изкривяването е сериозно и не е възможно да бъде овладяно с носене на корсет. В близко бъдеще се очакваше да се притискат органите й. Тъй като операцията е изключително сложна, а Зара била под анестезия десетки пъти в живота си и предвид големия риск, взехме решение да се доверим на професор в истанбулска клиника, който има опит с деца с множество увреждания и се ползва с име на голям специалист по такива изкривявания, разказа за “24 часа” майката.

Зара претърпява операция продължила почти 12 часа на 6 септември и след седмица наблюдения, изследвания е изписана с нормални показатели и в добро състояние на раната.

Само ден след изписването за домашно лечение, раната набира с гной, състоянието на детето се влошава, а кръвните изследвания показват инфекция, която е точно на шева на таза. Събира се гной и се налага нова хоспитализация.

Лекарите от клиниката предупреждават, че винаги има риск от постоперативна инфекция, лечението на която, обаче, се води прием по спешност и разходите не са включени в досегашната оферта на стойност 47 000 евро.

Майката е платила депозит 2000 евро за 3 денонощия в болницата, което включва нощувки, придружител, лечение и консумативи.

Днес правят втора оперативна намеса да почистят добре образуваната рана на таза й и да я затворят.
Налага се Зара да бъде поне още седмица на антибиотици.

Не се знае до каква сума ще набъбне сметката, очаква се да е около 10 000 евро. В момента в сметката на детето има 6000 лв. Близките на семейството молят който може да се включи в събирането на сумата.

Прегледана: 55795

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече