10 години затвор за Снежана, пробола с нож сърцето на мъжа си

0

48-годишната Снежана Йолджиева, която уби приятеля си с нож в дома си в смолянския квартал „Устово“, е осъдена на 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Снежана е убила Огнян Огнянов- Джурата в къщата си, в спалнята на първия етаж с нож, на 12 юни, 2021 г. Тя живеела на семейни начала с 51-годишния мъж. Джурата е починал на място, а сигналът е подаден лично от нея. С техническо средства е установено, че жената е била пияна. Двамата редовно употребявали алкохол, и след като се напиели, започвали скандалите между тях, често пъти прерастващи във физическа разправа. В деня на убийството Снежана е имала рожден ден.

Огнян дал на Снежана 50 лева, с които да плати 40 лева дълг, а с останалите 10 лева да си купи подарък. Вечерта Огнян се прибрал пиян от работа. Двамата си сипали водка и почти изпили бутилката. След това станал скандалът, като по думите на Снежана поводът е бил от интимен характер.

Отбранявайки се докопала ножа. Забила го е, но не разбрала, че Огнян е мъртъв. Мислела, че си е легнал да почива. Допила е и неговата чаша и легнала до него и по кръвта часове по-късно разбрала какво се е случило. Установила, че е кръв, видяла, че има прободна рана, опитала се е да прави изкуствено дишане. Обадила се на тел. 112 и съобщила, че в дома й има труп.

Прегледана: 57750

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече