Убиецът на Денди се измъква!

0

Разследването на зверското убийство на Любомир Милчев е към своя край след месеци наред буксуване и тъпчене на едно място, а обвиняем за момента така и няма. Това показа проверка на „България Днес“. Дали Денди ще получи справедливост, все още е под въпрос.

Почти 10 месеца след смъртта на екстравагантния писател, журналист и най-вече страхотен цигулар, няма и следа от човека, който го преби в собствения му дом, което доведе до мъчителната му смърт над месец по-късно.

Въпреки усилията си разследващите не могат да хванат дирите на мистериозния килър. Разпитани са множество свидетели, но към момента органите на реда нямат никаква представа кой може да е убиецът на Денди и каква точно е причината за тази животинска агресия.

Единственият шанс на разследващите е резултатът от последната експертиза, която бе направена на трупа на Милчев. Експертизата е финалната част от разследването и надеждите на следователите са да ги насочи към убиеца – да открият негово ДНК, косъм или друг биологичен материал по тялото на Милчев. Това е малко вероятно, тъй като тази експертиза е направена постмортем, а Денди бе в болница в кома над един месец, където тялото му бе поддържано чисто и редовно обръщан, за да не получи кръвоизливи.

„Нямаме заподозрян, нямаме задържан, след експертизата ще се види окончателно какво ще се случва“, каза за „България Днес“ говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Апартаментът на Милчев в центъра на столицата, където беше пребит

Апартаментът на Милчев в центъра на столицата, където беше пребит

На 17 февруари Денди бе намерен в безпомощно състояние в апартамента си в близост до столичната църква „Св. Георги“. Милчев бе приет по спешност в Окръжна болница „Св. Анна“ и в рамките на една седмица, докато беше горе-долу стабилен, бе подложен на няколко черепномозъчни операции, докато бе поставен в медикаментозна кома. Въпреки усилията на лекарите на 27 март Денди ни напусна.

Версиите, по които работят от Софийската градска прокуратура, са няколко – убийство от ревност при изблик на гняв от негов близък, убийство заради ценности, скрити в апартамента на Милчев. Въртеше се и версия, че Денди е паднал, която бе бързо опровергана. Градската прокуратура категорично не разследва версията за злополука. Това казаха преди време за вестника от правната институция, а говорителят на Окръжна болница Антон Луков също категорично отрече, че това е възможно.

„Денди е бил жестоко пребит, най-вероятно с тежък предмет. Цялото му лице е смазано, травмите му са жестоки и причинени от някого напълно целенасочено. Няма как тези наранявания да бъдат причинени от падане“, каза за „България Днес“ Луков малко след като Милчев бе приет по спешност в „Св. Анна“.

Не е изяснено дали Денди е пребит с ръце, или е налаган с твърд предмет, но второто е по-вероятно. Това също ще се изясни, след като резултатът от последната експертиза излезе.

За съжаление по всичко личи, че убиецът на Денди ще се измъкне и надали някога ще се разбере кой е и каква е точната причина за тази нечовешка агресия.

 Сбогом!

Малцина близки и приятели си взеха последно сбогом с Денди в столичната църква „Св. Параскева“ на 5 април. На опелото на един от най-ексцентричните българи се събраха изненадващо малко хора.

Кристофър Ким

Сред опечалените бе царистката Йоана Спасова, която първа съобщи във фейсбук, че Денди бере душа в болница „Света Анна“. От хай обществото на България регистрира присъствие единствено шефката на европейските културни програми за нашата страна в Министерството на културата Мери Молевски. Приятелят на Денди Кристофър, за когото имаше спекулации, че е заподозрян и отговорен за смъртта на Милчев, също удостои приятеля си с присъствието си и взе последно сбогом.

Прегледана: 57700

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече