Заплахи и клетви към внучката убийца на Виолета Донева (Снимки) 

0

Профилите в социалните мрежи на Ивет Стайкова – внучката на актрисата Виолета Донева, която е в ареста, след като бе обвинена за зверското убийство на баба си, са заврели от клетви и заплахи към нея. Ивет не е активна в интернет от 29 септември, около месец, преди да извърши бруталното престъпление. Под последната ѝ снимка, на която показва среден пръст, нейни връстници, познати и приятели я засипват с обиди и отправят откровени заплахи към нея. 18-годишната девойка обаче няма достъп до личния си телефон в ареста и не е запозната с атаките срещу нея в социалните мрежи.

„Дано те преследва до гроб. И дано живееш дълго и го изживяваш всеки ден. Искрени пожелания“, „Като те видя и ще ти извия капачките, мърло“, „Да изгниеш в затвора дано, отрепка“, „Само да смее да си покаже мутрата навън след това, светът ще ѝ се стори малък“, „Ще гниеш в Сливен“, „Помниш ли, когато ти казах, че кристалите ти топят лагерите…“, „Като се върнеш, ще те пребия пак“, „Не ти стигна сирашката пенсия“, „Наркотиците не прощават“, са само част от писания, дело на различни хора, по повод извършеното от Ивет зверство. И от техните коментари се потвърждава информацията, че внучката на Виолета Донева е била зависима от дрогата.

По време на едно от съдебните заседания стана ясно, че девойката се е пристрастила към наркотичните вещества още от 14-годишна, като е пробвала всевъзможни видове дрога. В клип в социалните мрежи още през 2020 г. тя признава, че е взела свръхдоза и е била „мъртва за 67 секунди“. Все още не е ясно дали в момента, в който е извършила убийството на баба си, е била под влиянието на наркотици. Седмица преди това пък тя е наръгала и приятели си Виктор с нож. На 20 октомври – два дни преди трупът на Виолета Донева да бъде открит в локва кръв и с множество прободни рани в апартамента ѝ в столичния квартал жк „Изток“, момичето буйствало и във влака София – Пловдив. Скочила да бие кондуктора, а преди това и майка с деца.

Това била и причината да бъде отведена в психиатрията в Пазарджик. Там Ивет била с белезници и вързана с колани през гърдите и през краката, защото налитала да бие и персонала. Именно от клиниката я взели, за да я отведат в ареста, след като ѝ бе повдигнато обвинение. На последното заседание по делото Ивет, която е в XII клас, се държа странно и заяви пред магистратите: „Искам да живея и да уча. Животът е пред мен“. Каза още, че може да отседне при бивш приятел, при неговата майка или при своята. Интересно щяло да ѝ бъде и в Сливенския затвор, а можело да си живее и в следствения арест.

Оказва се, че досега Ивет е лежала поне 4 пъти в психиатрия, като диагнозата ѝ не е уточнена, но предстои психиатричната ѝ експертиза да излезе.

В социалните си мрежи момичето често е говорило пред последователите си, че е в депресия, в която по нейни думи изпаднала още през 2015 г. Каква е причината, не е съвсем ясно, но близки до семейството подозират, че раздялата на родителите ѝ и се е отразила пагубно. Ивет е дъщеря на Иво Стайков – син на Виолета Донева от брака ѝ с известния кинорежисьор Людмил Стайков. За майка ѝ не е известно почти нищо, но двете са живеели на квартира в София, писала е във фейсбука си Ивет. Тийнейджърката е разчитала финансово на баба си и често актрисата ѝ е давала пари, защото момичето не разполагало с много джобни. Преди 2 години дори си е търсила работа в група за обяви във фейсбук.

Ивет се целува с друга момиче 

Девойката с един от бившите си приятели

Прегледана: 53335

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече