10-годишно уби майка си заради видеоигра

0

10-годишно дете от американския град Милуоки застреля майка си почти от упор, защото отказала да му купи шлем за виртуална реалност за 500 долара.

Първоначално полицията сметнала случилото се за инцидент и освободила детето, пращайки го при роднини. По-късно, обаче, лелята на детето се обадила на униформените и разказала потресаващи неща, съобщава „Дейли Мейл“.

Пред леля си детето казало, че е насочило оръжието директно към майка си. Той взел пистолета от сейф, след като измъкнало ключа от ключодържателя на майка си.

При втория разпит момчето признало, че е стояло много близо до майка си, когато е стреляло. То казало, че само искало да я уплаши като стреля в стената, но тя минала пред него.

Пред полицията детето, чието име не се споменава, казало, че взело ключа за сейфа в сутринта на убийството, защото майка му – 44-годишната Куиана Ман, го събудила в 6, вместо в 6.30 ч. сутринта. Освен това отказала да му поръча шлем за виртуална реалност Oculus от „Амазон“.

След като застрелял майка си, той си поръчал шлема и питал баба си къде му е пратката.

Лелята и сестрата на детето разказват, че той нито веднъж не е плакал или изразил съжаление за смъртта на майка си. Той се извинил на баба си за стореното, но в гласа му нямало и нотка на съжаление. За него се посочва, че имал „проблеми с гнева“ и чувал в главата си пет различни гласа. 

След това детето е арестувано отново и обвинено в убийство първа степен. Той ще бъде изслушан в съда като възрастен, а в момента е задържан в арест за деца.

Според законите на щата Уисконсин, 10-годишни деца могат да бъдат съдени като възрастни за определени престъпления, въпреки че адвокатът на стрелеца може да поиска делото да се води в съд за непълнолетни.

Прегледана: 55195

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече