След Диана още известни жени признават, че са били насилвани. Спортистката Надя Младенова: Удари ме с опакото на ръката през лицето и ми сцепи устната

0

След като само преди седмица актрисата от „Откраднат живот“ Диана Димитрова сподели в своя фейсбук профил, че е била жертва на насилие от свой колега, известната спортистка Надя Младенова също се осмели да признае за случилото се с нея.

В социалните мрежи тя разказа, че преди 5 години върху нея е упражнено насилие от неин съотборник от националния отбор по шотокан карате и уточни, че не е имала връзка или конфликт с него. 

„Малко след като се възстанових от изкаран вирусен менингит през 2017-та, си направих среща с две от моите съотборнички, за да се видим. Бяхме се разбрали да се срещнем в пицария в центъра. Той дойде заедно с едната от тях, за да хапне с нас, аз нямах нищо против. Все пак бяхме съотборници от доста години. Понеже бях започнала да пиша онлайн блог, подхванахме тема за него. Първата ми статия разглеждаше спорта при децата в карате и други спортове. Моя гледна точка за случващото се. В един момент осъзнах как той започва да спори с мен за тази статия. След като няколко пъти го помолих да спрем да говорим по темата, защото виждах, че се изнервя, той ме удари с опакото на ръката през лицето и ми сцепи устната. След това стана и си тръгна, псувайки“, разказа Надя в своя профил.

 Аз бях в шок и не знаех как да постъпя. Накрая се разделихме и се прибрахме. Бях на косъм и аз да си замълча като жената, която сподели своето насилие публично миналата седмица. Добре, че беше сестра ми тогава да ми каже:

“Длъжна си да направиш нещо по въпроса, може и много други като теб да са си замълчали. Кой знае още колко ще си замълчат.” Права беше. Тогава взех решение да подам жалба срещу него. Извадих си медицинско и го направих. Дори казах на моите съотборнички, че ще дам имената им за свидетели, но ако смятат, че не трябва да свидетелстват, това е тяхно решение. Аз ще направя това, което смятам за редно“, добави тя и уточни, че едната причина да спре да тренира карате е точно този случай.

Надя призна, че е отделила дълги години в работа с терапевти.

„Знам, че причините един човек да причинява болка е защото на него му е била причинена болка. Разбирам. Всичко разбирам и приемам. И дори прощавам, макар и никой да не ми е поискал прошка.

Приех и простих и това, че голяма част от съотборниците ми разбраха за това и го приеха за нещо нормално“, написа още тя в своя пост.

„Знаете ли, скоро се замислих над една снимка от нета, как на детската площадка при мама дотичва едно разплакано момиченце, защото едно момченце я е дръпнало за косата или спънало, и майката казва: “Не плачи миличка, той прави така, защото те харесва”. Така се научаваме да търпим насилие. Защото явно така ни показват, че ни харесват“, вметна тя.

Като заключение спортистката сподели, че промяната може да дойде от нас като общество и съобщи името на своя насилник:

„Между другото, този човек се казва Силвестър.“

След като видях случая с насилие над българска актриса от неин колега на снимачната площадка, реших, че е време да пиша…

Прегледана: 54040

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече