Изчезналият Мариян се прероди в брат си Васил

0

Безследно изчезналият Мариян се прероди в братчето си Васил. Детенцето, което потъна сякаш вдън земя на 22 октомври 2019-а от двора на дома си в стражишкото село Николаево, си има братче от два месеца. Момченцето, което тогава бе на годинка и половина и все още никой не знае каква е съдбата му, живее в бебето, което идва на бял свят след цветна бременност на майката.

Историята сподели пред „България Днес“ дядото на изчезналия Мариян и братчето му Васил – Руско Хубов. Докато пеленачето пие мляко в леглото до него, възрастният мъж помага в грижите на своята снаха. През това време Стоян – бащата на Мариян и Васко, е в Балкана, където се препитава с дърводобив.

„Близо два месеца станаха, откакто се роди бебето – пак момченце. Беше цветна бременност. На чичото го кръстиха – Васил. Божи промисъл е! Снахата не искаше да ражда пак, след като се загуби малкият. Предпочиташе да мине време, но то си дойде в точния момент. Може и да се е преродил Мариян, суеверни хора сме и вярваме в това“, разказа пред вестника дядо Руско.

Бащата и майката на момченцето не губят надежда

Бащата и майката на момченцето не губят надежда

Вече трета година въпреки усилията на различни институции се тъпче на едно място, а от Мариян няма ни вест, ни кост.

„Всеки ден се надяваме да чуем новина отнякъде. Но следа няма. Като чухме за изчезването на Сашко от Перник, си казах: „Дано го намерят!“. Така се и случи. Тогава се възроди отново надеждата в нас, че и нашето детенце ще се появи живо и здраво отнякъде. Явно ние не сме имали този късмет. На 100% сме сигурни, че Мариян е отвлечен!“, казва възрастният мъж.

И продължава: „Няма ден, в който да не ставаме с вярата, че ще получим щастливото телефонно обаждане“.

На злощастния 22 октомври 2019 г. майката поверява грижите за детето на баща му, който само за минути се разсеял с телефонен разговор. Приключвайки, установява, че Мариян го няма в двора на къщата в село Николаево.

Тогава момченцето (1,5 г.) все още не може да ходи добре самостоятелно. Веднага е сигнализирана полицията, която заедно с пожарна и доброволци предприема издирване, включително и с термокамера, което не дава резултат.

Областната дирекция на МВР във Велико Търново търси съдействието на гражданите, но и това не дава резултат. Прокуратурата в Горна Оряховица отрича да има данни, че детето е отвлечено. Пет месеца след изчезването му издирването на Мариян е прекратено.

„И 50 деца да имаме, никога няма да се откажем да търсим Мариян! Освен бебето Васил Мариян има голям батко Калоян, който е първокласник. Имам още двама внуци от другия ми син, които са в 7-и и 8-и клас. Само момчета са всички. Със синовете ми се занимаваме и тримата с дърводобив, справяме се с живота и разходите. Остава само детенцето да се намери“, казва още дядото на Мариян.

Прегледана: 53930

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече