Учителка прати дете с шут в Пирогов

0

У чителка в голяма столична частна детска градина прати дете в Пирогов. Това твърди майката на пострадалото момче в пост във Facebook.

„Много се двоумих дали да споделя с този пост какво се случи с големия ни син наскоро в една от “хубавите“ частни детски градини в центъра на София, и ако не беше наглото поведение на директорката и въпросната учителка, вероятно щях да си замълча. Все пак реших да споделя с цел всички родителите, които имат интерес и/или възнамеряват да посещават тази детска градина да вземат по-добро информирано решение“, пише майката, цитирана от Агенция „Фокус“.

Жената твърди, че на 7-ми ноември малко след 17 часа получила обаждане от една от двете дежурни учителки – Василка, в детската градина на сина й, с въпроса “Няма ли да си дойдете да си приберете детето?“. Майката се учудила, защото обикновенно прибира детето си между 17:30 и 18:00 часа. „Той ме удари по крака, аз само си изпънах крака, ами той се удари… има кръв…“, дала неясното обяснение учителката.

„Живеем наблизо, изтичах с 5-месечната ни дъщеричка в бебеносеща раница до градината. Наближавайки градината чух въпросната дама да му се кара на двора “ти какво си мислиш и на мен ми е обидно да ме ритат“. По думите на тази жена конфликта се е получил заради яке и Ади я ритнал по крака. По нейни думи тя “само леко си е изпънала своя крак към него“, твърди майката.

Тя разказва в детайли за травмата, която е причинена и как заедно с детето е тръгнала към Пирогов, където са постъпили с разкъсано контузна рана, кръвонасядане, хематоми в слабините. „Наложи се спешна операция и четиридневен престой. Месец по-късно той все още е вкъщи и се възстановява с различни лекарства“, разказва още майката на пострадалото дете. „С цялата си наглост въпросната учителката и директорката първоначално се опитаха да омаловажат случилото се“, казва майката.
„Бях в шок, разкъсано- контузна рана и хематоми не се получава от “прищипано с гащички“. Жената си е изпуснала нервите и е пратила 5-годишно дете с ритник в Пирогов“, твърди майката в своята публикация в социалната мрежа.

Майката също разказва, че в детската градина располагат с празна стая, където слагат непослушни деца да се успокоят.

„Искрено се надявам, това, че в София по въпроса с детските градини търсенето е повече отколкото предлагането и няма достатъчно места да не им позволи да си мислят, че могат да осакатяват децата и ще им се размине. Директорката ни каза, че не може да посещаваме повече тази градина защото “се е натрупало напрежение“. И без да ни го казва не бих им поверила повече децата си! Сега ние ще трябва да работим с физическите и психическите последствия от тази частна градина“, завършва поста на майката.

„Планирам да напишем документ за становище. Случаят е от преди 1 месец и служителят, който е замесен е подведен под отговорност. Институциите са задвижени по темата, няма доказателства, нямам повод засега да вярвам на това, ако това се случи – ние се разграничаваме от подобно поведение, но този служител е при нас от доста години. Не можем с лека ръка да повярваме на такова нещо. Не съм съгласна с начина, по който е разказано, тъй като някои неща са доста преувеличени или неточни“. Това коментира директорката на детската градина Цвета Борисоваята пред Агенция „Фокус“.

„Случи се нелеп инцидент, в който детето има травма, но това не е било нарочно. Не искам да влизам в подробности, защото всичко това се разследва. Искам да изчакам да се изясни случая. Тук сега съм бомбардирана по всякакви канали как бием деца, как имаме стая за наказания. Просто всеки, който се опита да ни защити от другите родители, които са били с нас и са още с нас – те биват блокирани. Явно се търси някаква сензация, не знам каква е целта“, казва Борисова.

Директорката посочи още, че тече гражданско дело към учителката. Но тъй като историята е разпространена в социалните мрежи детското заведение вече става засегната страна, твърди директорката и посочи, че „на някакъв етап можем да си потърсим правата, защото това е чисто оронване на престижа“.
Детето вече не е при нас. Ние чакаме развръзката по делото и смятаме, че е некоректно да се обвинява преди да има яснота“, казва още Борисова. 

Прегледана: 53975

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече