Разплетоха случай с убито преди 65 г. дете

0

С 65 години закъснение полицията в САЩ успя да идентифицира дете, намерено мъртво в кашон, предаде Франс прес.

На 25 февруари 1957 г. трупът на момченце със следи от много удари е открито, увито в одеяло, в кашон в гориста зона на Филаделфия. Детето изглеждало и недохранено, разказа на пресконференция началникът на полицията а Филаделфия Даниел Аутлоу.

Заключението на патолога било, че жертвата е между 4 и 6 годинки, но никой не се е заинтересувал от починалото дете, а разследването не позволило идентификацията му. Накрая тялото е било погребано, а на надгробния камък пишело: „Неизвестно дете от Америка“.

През 2019 г. обаче полицията ексхумирала трупа, взет бил материал за ДНК анализ, резултатите от тестовете са били качени в бази данни, анализирани от експерти и така се стигнало до биологичната майка на момчето. Открити са документи, удостоверяващи, че детето е родено през 1953 г. Нови анализи позволили да се открие и самоличността на бащата и денят на раждане на детето, което накрая било идентифицирано като Джоузеф Огъстъс Зарели, роден на 13 февруари 1953 г.

Полицията не съобщи самоличността на родителите, но заяви, че детето има известен брой братя и сестри, които са все още живи. Води се разследване за убийство и полицията все още има нужда от помощта на обществеността, за да приключи с историята на това дете, поясни полицейската комисарка Даниел Аутлоу.

В края на октомври беше решена друга мистерия в страната. Федералната полиция и правосъдието обявиха, че са идентифицирали жена, която  е била намерена убита, с отрязани ръце, на плаж на източното крайбрежие на САЩ през 1974 г. и чийто убиец не е бил открит. Жената бе идентифицирана като Рут Мари Тери, родена в Тенеси, на 37 години към момента на убийството.

Прегледана: 52470

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече