ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Да помогнем на 5-годишния Дани да победи рака

0

Още като бебе Дани се сблъсква със злокачествено онкологично заболяване, а когато  на 3г.  му откриват тумор на Вилмс, който бързо образува метастази в белия дроб. Лечението е тежко, мъчително и продължително – претърпява операции и множество химио и лъчетерапии. Лечението започва в България, след което продължава в Швейцария почти 2 години. Претърпява операция в Швейцария и три месеца е в ремисия, момчето успява да посещава детска градина.

За жалост болестта се завръща отново, има метастази по цялото тяло. През юни месец тази година лекарите в Швейцария информират семейството, че няма какво повече да направят за Дани и прекратяват лечението. Изпращат го обратно в България, за да прекара последните си дни у дома, със семейството си. 

Семейството не се отказва и продължава да търси възможности за лечение на своето дете. Едно единственото лечебно заведение в Турция предлага да продължи лечението и Дани заминава за Истанбул. За огромна радост лечението дава положителен резултат – туморите намаляват и от четири месеца Дани се лекува там. 

Семейството се опитва да се справи финансово, с помощта на близките си, но това става все по-непосилно. 

Поради сложността на ситуацията, дългосрочното планиране на лечението е невъзможно и се взимат решения в хода му. След направени четири курса химиотерапия се прави смяна на лечението с нов вид лекарства, стойността, на които за три курса е 37 500 EUR (73 500 лв.). Тази сума не включва допълнителните разходи между курсовете за възстановяване, изследвания, преливания, допълнителен престой в лечебното заведение, назначени прегледи от специалисти и др. Всички тези средства са непосилни за семейството.

Надеждите са скоро да може да се извърши хирургическа операция, на този етап обаче здравословното състояние на детето не го позволява. 

Можете да подкрепите кампанията на Дани по някой от следните начини: 

Първа инвестиционна банка 

IBAN: BG11FINV91501317648801 

Получател: Данаил Михайлов Михов 

PayPal: pomogninadani@gmail.com 

Revolut: @pomogninadani 

Фондация „Павел Андреев“ 

Facebook група: Да помогнем на Дани 

Прегледана: 59260

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече