Тони Дачева е притеснена за живота си: Инсулинът от аптеките изчезна!

0

„Инсулинът в аптеките изчезна.“ Това каза пред „България Днес“ певицата Тони Дачева.

Ретро легендата, която от години се бори с диабета трябва да приема по няколко пъти на ден инсулин, за да контролира   кръвната си захар.

Преди няколко дни певицата ходила со аптеката да си купи инсулин и се оказало, че точно от нейния вид няма. „Търсих къде ли не, Така че знам за липсата в търговската мрежа. Добре че имам запаси вкъщи. Ще ми стигне за известно време. Дано се появи дотогава. Това е много сериозен проблем. Не е редно хората, които се нуждаят от инсулин, да не може да си го намерят“, добави Дачева.

Актьорът Валери Йорданов също е с диабет и на инсулин. Звездата от Народния театър наскоро бе в болница, след като кръвната му захар скочи рязко.

„Смениха ми лекарствата с нови. Трябва да ми стигнат за един месец. Имам инсулин в къщи, който не ползвам. Другата седмица ще го оставя на личната си лекарка, а тя да го предостави на някой, който има нужда от него“, казва актьорът.

Проблем с набавянето на инсулин няма рок легендата Данчо Караджов. Той отключва диабет след смъртта на майка си преди повече от 10 години.

„Намирам всички лекарства, от което имам нужда, не съм чул за липси. От вас научавам за проблема, който наистина е много сериозен“, каза Караджов.

Прегледана: 59700

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече