Иван, прерязал гърлото на 11-г. Никол в асансьор в „Меден рудник“, е на свобода!

0

Иван Иванов, който преряза гърлото на 11-годишната Никол в „Меден рудник“, вече е на свобода, пише Burgas24.bg, позовавайки се на граждани. 

Жестокото убийство потресе Бургас в края на август 2017-а. Тялото на 11-годишното момиче бе открито в локва кръв в асансьор в блок 108 в най-големия жилищен комплекс в града. Нападателят й – тогава 15-годишният Иван, бе задържан в дома му на 21 август – ден след кървавото нападение.

На 13 януари 2022 убиецът на Никол е поискал предсрочно освобождаване, което е било отказано от Окръжен съд  – Бургас. Тогава е имал да излежава още година и 16 дни в затвора, които към днешна дата вече са изтекли.

В края на септември 2018-а Бургаският окръжен съд признава Иван за виновен за умишленото убийство на ученичката Никол. Наложено му бе наказание  от 8 години затвор при първоначален общ тежим, като се приспадна времето, в което е бил в ареста. Семейството му бе задължено да заплати 150 хил. лв. кръвнина на майката на убитото момиче.

През март 2019-а присъдата бе потвърдена от Апелативния съд в Бургас. Няколко месеца по-късно – през ноември 2019-а, Върховният касационен съд  намали срока на наложеното наказание на 6 години.

Прегледана: 62620

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече